Ennakkokuuntelu: Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen livesingle on esittäjiensä tavoin moniulotteinen ja dynaaminen

Kappale löytyy voimakaksikon tulevalta livelevyltä.
14.1.2021 10:05

Kotimaisen jazzin voimaduo, saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen julkaisevat 19. helmikuuta uuden livetuplan, joka on koottu vuosina 2019 ja 2020 Helsingin We Jazz -festivaalilla, Porvoo Jazz Festival -tapahtumassa sekä G Livelab Helsingissä taltioiduista kappaleista. Live Recordings 2019-2020 -albumin julkaisusta vastaa We Jazz Records.

”Aktiivisen keikkailun myötä yhteissoittomme on kehittynyt kokoajan luovempaan suuntaan. Konserttien materiaali on rakentunut debyyttialbumimme biisien pohjalta, kokonaisvaltaisen improvisaation osuus on hallitseva ja onnekkaasti uudelle livelevylle on tallentunut erittäin vapautuneita tulkintoja”, kommentoi Lassy.

Huomenna perjantaina 15.1. julkaistaan virallisesti livetuplan ensimmäinen single, jonka Soundi tarjoaa jo nyt ennakkoon kuunneltavaksi. Calling James on äänitetty We Jazz -festareilla joulukuussa 2019.

”Se oli keikan encore ja nyt käänteisesti ensimmäinen sinkku. Biisi pohjautuu Timon killeririffiin ja toistoon, mutta tämä liveversio on muodoltaan moniulotteinen ja dynaaminen, niin kuin duommekin on”, Mäkynen toteaa.

Lisää luettavaa