Ensinäyttö: Ilmastokeskustelut Monotonian uuden kappaleen inspiraationa – Yhtye vie perinteisen soittovideon toiseen maailmaan

Helsinkiläinen rocktrio Monotonia julkaisee torstaina 20. helmikuuta uuden Maailmanparantaja-singlensä. Kappaleeseen tehty musiikkivideo saa ensinäyttönsä Soundin välityksellä jo nyt.

Astia-studiolla Anssi Kipon ohjauksessa täysin analogisena äänitetty kappale on yhtyeen mukaan saanut inspiraatiota paljon esillä olevasta ja lehdissä palstatilaa saavasta ilmastokeskustelusta. Biisin keskiössä on yksilö joka kyllä kokee asian tärkeäksi, mutta ei sellaiseksi, johon erikoisemmin voisi vaikuttaa.

”Tapahtuu kohtaaminen, syvä ihastuminen ihmiseen, jolle nämä isojenkin kysymyksien ongelmat ovat näkyviä ja olennaisia, mutta silti ratkaistavissa. Laulussa siis lopulta konkretisoituu rakkaus, joka kuorii kertojastakin halukkaan muuttamaan maailmaa tässä ja nyt, vaikka se siinä hetkessä olisikin enemmän halu tehdä vaikutus ihmiseen”, yhtye avaa.

”Valitsimme täysin luomun ja orgaanisen talteenottotavan ja se sopi biisin luonteelle paremmin kuin hyvin. Anssin studiolla kun ei käytetä minkäänlaisia tietokoneita prosessin missään vaiheessa ja soittoa ei editoida tai korjata jälkikäteen millään tavalla. Toiseksi halusimme kokea, millaista olisi nauhoittaa täysin analogisesti ja taltioida koko bändin soittoa. Samalla tavalla on suurin osa menneiden aikojen klassikoista toteutettu ja millä tavoin omat esikuvatkin ovat biisejään taltioineet. Saatiin narulle mielestämme freesiltä kuulostavaa bändienergiaa vanhoilla konsteilla.”

Intiö Soundissa ja Dianissa vaikuttava oululainen Jussi Juntunen ohjasi musiikkivideon, joka vie perinteisen soittovideon toiseen maailmaan.

”Ollaan aina diggailtu sci-fi leffoja ja videolla Mad Max -hengessä miehet vääntäytyvät treeneihin maailmanlopun jälkeen. Ilmassa leijui pölyä, likaa oli joka paikassa ja soittimet kasattiin romuista. Mietittiin, että jos joku katastrofi pyyhkäisisi maailman, niin katoaisiko kaikki digitaalinen musiikki samalla bittiavaruuteen? Siinä maailmassa olisi ehkä taas orgaaninen ja elävä musiikki vahvoilla!”

Yhtyeen pääsee näkemään keikkalavalla seuraavan kerran 24. huhtikuuta Helsingin Hard Rock Housessa.