Ensinäyttö: Karanteeni sai naapurit yhteistyöhön – Local Al, Mummypowder ja Harri Hertell tekivät rempseän poppirallin vapputansseihin

29.4.2020 09:54

Vaihtoehtomusiikin veteraanit Local Al ja Mummypowder julkaisevat vappuaattona uuden singlen Seisot laiturilla, jonka teksti on lähtöisin runoilija ja spoken word -artisti Harri Hertellin sulkakynästä. Kappaleeseen tehty video saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä – katso se tuosta yläpuolelta.

Seisot laiturilla on toinen Local Alin, Mummypowderin ja Hertellin yhteistyönä syntynyt julkaisu. Ensimmäinen single Varis lehahti maisemaan julkaistiin 17.4. (ja sai ensiesityksensä toverilehti Rumbassa). Musiikkiprojekti sai alkunsa, kun Hertellin naapuri, Aleksi Pahkala (Local Al), osti koronaepidemian alkuvaiheessa kotiinsa kaksi Hertellin runokirjaa. Pian Pahkala ehdotti kotikaranteenista käsin alakertalaiselleen, josko runoista saisi säveltää musiikkia ja pyysi mukaan ystäväänsä Janne Lehtistä (Mummypowder). Samalla Pahkala päätti perustaa myös oman All That Plazz -levy-yhtiön.

”Levy-yhtiötä olin perustamassa muutenkin, mutta korona vauhditti hommia. Jakelijana toimii Playground Music ja jatkossa on tarkoitus sitten julkaista mielenkiintoista musiikkia vähän enemmänkin uusilta artisteilta”, Pahkala toteaa.

Pahkalan mukaan tavoitteena on saada projektin tiimoilta aikaan kokonainen albumi ja uusia biisejä onkin Pahkalan ja Lehtisen kotistudiossa muhimassa jo ainakin kourallinen. Vielä toistaiseksi pysytään kuitenkin singlejulkaisuissa.

Tänään (29.4.) juhlistetaan myös Harri Hertellin uutta runokirjaa Kaikki tunteet sallittuja (Enostone 2020) virtuaalisesti Facebookin livestriimin välityksellä. Virtuaalijulkkarit alkavat kello 20 ja luvassa on myös musiikkiesityksiä.

Lisää luettavaa