Ensinäyttö: Kari Aalto muistaa Lemmy Kilmisteriä Rastakarai-yhtyeensä uudella singlellä – ”Se ei oo enää ollut pitkään aikaan elossa ja se oli tosi harmi juttu”

Lemmy on menny löytyy Kari Aalto & Rastakarai -yhtyeen kesällä ilmestyvältä albumilta.

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen laulajana tunnettu Kari Aalto julkaisee uuden Rastakarai-orkesterinsa debyyttialbumin Summer Is Fun Fun Fun 5. kesäkuuta. Tänään levyltä on julkaistu Aallon suurelle sankarille omistettu single Lemmy on menny, jonka sanoitusvideo saa ensiesityksensä Soundin välityksellä.

”Lemmy Kilmister oli mun idoli, mutta sitten tosiaan Lemmy Kilmisterhän kuoli. Se ei oo enää ollut pitkään aikaan elossa ja se oli tosi harmi juttu. Jostain syystä päähän loksahti, että teen sellasen reggae-biisin ku Lemmy on menny”, kuvailee Aalto kappaleen syntyä.

Albumilta on jo aiemmin julkaistu biisimaistiaiset Love And Peace, Piknikillä sekä Saba-daba-duba-daba. Summer Is Fun Fun Fun sisältää kaikkiaan 10 raitaa letkeää reggaemusiikkia. Aallolle siirtyminen punkista reggaen pariin kävi luontevasti.

”Nimipäivät loppui ja siinä oli monta vuotta ilman bändiprojektia. Jostain syystä keksin yksi kerta, että aletaanpas tekemään suomenkielisiä reggae-biisejä. Ensimmäinen oli Saba-daba duba daba ja toinen oli Piknikillä, mutta sit alkoi tulla lisää reggaekappaleita ja jossain vaiheessa niitä alettiin soittamaan ja laulamaan meidän työpaikalla. Sittenhän siinä niin kävi et tää Saba-daba duba-daba -biisi tuli YouTubeen ja sai kauheen suosion niin tässä nyt ei olla enää punkmuusikko vaan ollaan nykyinen reggaemuusikko.”