Ensinäyttö: Valtawirran uusi biisi on kunnianosoitus Aviciille – video purkkiin yhdellä otolla

Mikkeli–Jyväskylä-akselilla operoiva Valtawirta julkaisee huomenna kuudennen singlensä. Yhtyeellä on ollut tapana tehdä singleihinsä myös musiikkivideo, eikä uutuus tee poikkeusta sääntöön: Hiekanpää-video saa tällä kellonlyömällä ensi-iltansa Soundin sivuilla. Katso alempaa!

Hiekanpää on monisyinen kappale. Toisaalta se on eräänlainen hatunnosto vuonna 2018 joukostamme poistuneelle Aviciille, toisaalta se kertoo laajemmin elämän tärkeistä asioista.

”Aloin pohtia Avicii-dokumentin nähtyäni, miten hienoja popbiisejä herra teki. Biisin lopputuotantovaiheessa päätimme ottaa mukaan akustisina elementteinä viulut ja akustiset kitarat, ja näin ollen biisistä tuli folkmaisempi. Kiitokset viulisti Eveliinalle”, kappaleen säveltäjä ja tuottaja Antti Sappinen kertoo tiedotteessa.

Laulaja Ville Ruutiainen puolestaan kertoo Hiekanpää-nimen taustoista. Laulun otsikko on todellinen lahdenpoukama Itä-Suomessa.

”Olen viettänyt lukuisia kesäpäiviä Hiekanpään mäntyjen alla lueskellen ja rantavedessä polskien. Kappaleen sanoituksessa Hiekanpää symboloi niitä asioita, joista elämän merkityksellisyys koostuu. Rantamäntyjen alta taivaalle tähyillessä voi tajuta oman pienuutensa ja tarkoituksettomuutensa, mutta silti sama hetki voi olla subjektiivisesti hyvin merkityksellinen ja tärkeä. Hiekanpää kertoo näistä pienuuden ja merkityksen kokemuksista”, Ruutiainen kertoo.

Hiekanpään musiikkivideo on tehty koronatyyliin etänä koostettu video. Ruutiainen mainitsee, että kukin soittaja hoiti oman osuutensa kunnialla yhdellä otolla. Ja tällainen siitä tuli: