Ensinäyttö: Vuoret vaikuttui Twin Peaksin kolmannesta kaudesta niin, että teki sen inspiroimana musiikkivideon

Soundi sai ilon tuoda ensi-iltaan tamperelaisen Vuoret-kokoonpanon Kaivokset-musiikkivideon, joka ilahduttanee kaikkia David Lynchin ystäviä. Videon yhtenä innoittajana on nimittäin toiminut Twin Peaksin kolmannen tuotantokauden kenties puhutuin jakso, jossa ohjaaja hylkäsi perinteiset tarinankerronnan muodot ja hämmensi katsojat surrealistisella, unenomaisella tajunnanvirralla.

”Vuoret-yhtyeen keikkojen taustavideoihin keksittiin alunperin idea, jossa bändiä valaistaan vain videotykillä jyrkän mustavalkoisella grafiikalla. Siksi videoonkin haluttiin samaa synkkyyttä ja pelottavuutta”, kertoo videon ohjannut Sami Nieminen.

”Huomattavana inspiraation lähteenä toimi myös Twin Peaksin kolmoskauden kahdeksas jakso, jossa pahuus saapui maailmaan Abraham Lincolnin muodossa atomipommin avulla. Se oli hämmentävin ja pelottavin tv-sarjan episodi, joka televisiosta on koskaan tullut ja varmaan koskaan tuleekaan. Jotta päästiin tuollaiseen tunnelmaan, valaistuksena käytettiin suurimmaksi osaksi ultraviolettivaloa, joka saa ihmiskasvot näyttämään karmivilta. Tätä varten ohjaajan kamera lähetettiin USA:han, jossa se muokattiin vastaanottamaan vain UV-valon taajuuksia. Käytetty kuvausratkaisu lisäsi myös kuvaan kohinaa ja häiriöitä, jotka sopivat erinomaisesti Kaivokset-kappaleen henkeen.”

Vuoret-ryhmän liikkeitä voi seurata ainakin Facebookissa. Bändille ei ole tähän hätään merkitty tulevia keikkoja, mutta kunhan sellaisia ilmaantuu, niistä epäilemättä tiedotetaan edellä mainitussa osoitteessa.