Bluesmobile ja tappaja-auto – Esittelyssä Alexi Laihon autot

Alexi Laiho tunnetaan autoharrastuksestaan. Miehellä on ollut useampikin Trans Am, mutta tällä hetkellä sellaista ei löydy tallista. Nyt miestä himottaisi saada -69 Dodge Charger, samanlainen kuin Duke of Hazzard -elokuvassa nähty General Lee oli. Tosin se saisi olla mattamusta eikä sen katossa tarvitsisi olla etelävaltioiden lippua. Ja kyllä joskus olisi hienoa saada myös samanlainen isolohkokoneella varustettu Pontiac Trans Am, joka esiintyi Smokey And The Bandit -filmissä.

Olkaa hyvä, esittelyssä Alexin tämän hetken autot!

Dodge Monaco -74

– 7,2-litrainen isolohko, joka on viritetty. Siitä on nykäisty irti melkein neljäsataa pollea, ja se on ollut mulla jo kymmenen vuotta. Ja se tulee pysymään! Se on vain niin mahtava tummansininen auto ja siihen liittyy hienoja muistoja.

– Ja onhan se suurimpia sen ajan sedaneja, häijy auto ja tuttu Blues Brothers -leffasta. Tämähän oli se oikea bluesmobile!

Chevrolet Monte Carlo SS -87

– Valkoinen ja härski parittajan auto, jolla on hauska cruisailla. Tällä mä ajan vain kesäisin, mutta kyllä sekin toimii käyttöautona.

– Urheilullisen näköinen laite.

Dodge Ram -05

– Mopareita täytyy olla! 4,7-litrainen V8. Musta auto, jossa on musta etugrilli, mustat ikkunat ja mustat takavalot. Sen näköinen auto, että se oikeasti kostaa. Ihmiset ei halua tulla sen eteen! Ja tämä on luotettavin auto, mitä mulla on ollut. Ei mitään ongelmia neljän vuoden aikana.

– Kyllähän tällainen pickup on mahtava käyttöauto ja tarpeeksi isokin. Sillä on roudattu usein bändin kamoja.

Audi A8 -07

– Mun outo lintu. 4,2-litrainen V8 bensakoneella. Onhan tämä ihan eri asia kuin vanhat jenkit. Diggaan kuitenkin autosta tosi paljon, ja matkustan Suomen festareilla oikeastaan pelkästään tällä Audilla. Joku muu saa ajaa sitten takaisin Helsinkiin ja mä juon kaljaa.

– Mukava ja nopea matka-auto, jossa on tarpeeksi tilaa.

Plymouth Belvedere -57

– Elokuvasta tuttu eli lähes tällainenhan oli Christine tappaja-auto, tosin se oli Fury-sarjaa. Halusin aina omistaa 50-luvun auton ja hommasin tämän Losista, missä säilytänkin sitä. 318-kuution (5,2 litraa) kone, johon tehtiin just iso remppa. Kun pääsen takaisin Losiin, lähdetään kruisailemaan mimmikaverin kanssa pitempiä reissuja.

– Autossa ei ole ilmastointia, mutta ikkunat voi pitää auki! Auto on sinivalkoinen eli siinä on Suomen värit! Tämä on taideteos, vähän eri asia kuin vaikkapa eteläkorealainen Kia.