”Jos kerran ollaan outoja, ollaan sitä sitten täysillä!” – ensinäytössä Sorsajengin oodi kaikille ulkopuolisille

Virkeä ja viriili Sorsajengi julkaisee tänään esikoisalbuminsa Sorsajengi tuhoaa. Levyä promotoidaan myös Outo ja ankee -biisiin tehdyllä musiikkivideolla, joka saa nyt ensi-iltansa Soundin sivuilla. Katso yläpuolelta, millaista musiikkia tämä räväkkä orkesteri tarjoaa!

Singlekappaleen taustat piilevät laulajan Ida Niemen kokemuksissa. ”Biisi kertoo mun koko elämän ajan kokemasta ulkopuolisuuden tunteesta ja sen tunteen tuomasta epävarmuudesta”, Niemi kertoo sähköpostitse.

Musiikkivideon puolestaan ideoi ohjaaja Juha Ilmari Laine, joka kuvailee tuotosta seuraavasti:

”Biisi kolahti mulle heti, koska minua on läpi elämäni kutsuttu oudoksi. Tässä videossa sai päästää sen outouden täysin vapaaksi. Jos kerta ollaan outoja, niin ollaan sitä sitten täysillä!”

”Visio oli tehdä mahdollisimman tekotaiteellinen video. ’Tekotaide’ antoi terminä vapauden tehdä ihan mitä vaan, kunhan se tuntui jotenkin biisin moodiin sopivalta. Onkin mielenkiintoista pohtia, että jos tekee tarkoituksella tekotaidetta, niin onko se jo itse asiassa taidetta? Video on samaan aikaan outouden ylistystä ja outouden parodiaa. Bändi heittäytyi täysillä hommaan mukaan, ja tätä oli todella ilo tehdä.”

Sorsajengi on julkaissut aiemmin Sorsajengi tappaa– ja Sorsajengi kiduttaa -ep:t. Yhtyeen muodostavat Ida Niemi, Jukka Heikkilä, Santeri Kettu ja Sakari Kumpula. Orkesterin Facebook-kanava löytyy täältä.