Valuvaa pizzajuustoa ja hurmaavaa kömpelyyttä – Lauantailekana Sofa Pets: Let Me Be Your Man

Ensinäytössä myös stadilaisten kevään sävyissä sykkivä musiikkivideo.

Sofa Pets. Kuva: Teppo Meriläinen

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Vuonna 2014 perustettu Sofa Pets on viisihenkinen, tunnelmallisen linjakkaan voimapopin perinteestä eliksiirinsä suodattava helsinkiläisyhtye.

Petsien tänään Lauantailekanamme kuultava ja nähtävä Let Me Be Your Man kertoo ihastuksen tavoittelemisesta sekä tuosta lyhykäisestä hetkestä, jolloin kaikki tuntuisi olevan mahdollista. Hetkestä, jona kömpelyyskin voi näyttäytyä hurmaavana.

Tämä biisi sai alkunsa jo pari vuotta sitten. Alun kitaramelodia syntyi melko sattumalta soitinta hapuillessani. Mua on aina kiehtonut yhdistellä hieman vinksahtaneita melodioita perinteisiin ja selkeisiin pop-sointukiertoihin, luoda biisiin jännä fiilis, mutta silti säilyttää sen tarttuvuus ja lähestyttävyys. Tän kappaleen päähahmo pyrkii saavuttamaan unelmansa olemalla rohkean avoin ja näyttää siinä onnistuvankin. Samalla tavalla me pyritään bändinä välittämään kuulijalle rehellisesti erilaisia fiiliksiä ja innostustamme musaa kohtaan, laulaja-kitaristi Anssi Rasmus avaa.

Biisin tässä Ensinäyttönsä saavasta videosta vastaa Onni Nieminen.

– Videon lähtöasetelmana oli jatkuvassa liikkeessä kuvattu kaupunkiympäristö. Kuullessani kappaleen, aloin ideoida tarinaa metromatkalla kirjoittavasta miehestä. Yritin haastaa itseäni; harkittujen ja aseteltujen ottojen lisäksi tavoittelin villiä liikettä sekä kotivideomaista ilmaisua. Kaunis ja aneleva kappale löysi näyttämökseen höyryävän, hullun kaupungin, jonka ruma arkisuus kätkee taakseen kiinnostavia hahmoja ja näkymiä. Musiikkivideolla pyrin kunnioittamaan tätä biisiä, jonka sointi elää valuvassa pizzajuustossa ja häikäisevän kirkkaassa kevätpäivässä, videontekijä Nieminen filosofoi.

Let Me Be Your Man on ensimmäinen maistiainen tulevalta seiskatuumaiselta, joka julkaistaan myöhemmin keväällä. Kahden raidan vinyylijulkaisua painetaan rajoitettu määrä ja sitä tullaan myymään enimmäkseen yhtyeen keikoilla. Pikkukiekko ennakoi Sofa Petsin syksyllä ilmestyvää debyyttialbumia.

Lauantaileka ja Ensinäyttö  Sofa Pets: Let Me Be Your Man

Sikäli mikäli sytyit, siirrä itsesi ajan koittaessa seuraaviin lokaatioihin:

5.4.2016 Siltanen, Helsinki (+ 23:23)
15.6.2016 Lepakkomies, Helsinki (+ Love Sport & Merries)