”Jos henkinen maisema joskus kirkastuu, ei tällä bändillä ole enää annettavaa” – Lauantailekana Rue Morgue: Maailmanpalo

Muuan kirjailijan teoksesta nimensä napannut kalliolaispumppu takoo tajuntaa Mustan Paraatin ja Kuudennen Tunnin kaltaisten pioneerien vanavedessä.

Rue Morgue

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Helsingin Kalliosta ponnistava Rue Morgue on neljästä parikymppisestä muusikosta koostuva, vuonna 2016 perustettu post-punkyhtye, jonka esikois-ep:n Svart Records julkaisee seitsemäntuumaisena vinyylinä tänä keväänä. Äänitteeltä lohkaistu Maailmanpalo roihuaa videoineen Soundi.fi:n viikon 2 Lauantailekana.

Tarkempia infoja tästä huomattavalla intensiteetillä eteenpäin ryskyttävästä ryhmästä ja kappaleestaan saadaksemme otimme yhteyden biisinikkari-rumpali Waldemariin.

Moi Waldemar. Onko turvallista olettaa bändinne nimen viittaavan Edgar Allan Poen kuuluisaan suljetun tilan murhakertomukseen?

– Moi. On turvallista olettaa. Mitään sen perusteellisempaa tarinaa nimeen ei kuitenkaan liity.

Kerrohan, millainen bändi on Rue Morgue?

Rue Morgue on teeskentelemätön, neljästä parikymppisestä miehestä koostuva bändi. Musiikistamme paistaa vahvasti läpi brittiläisten anarcho-/post-punkpumppujen sekä Mustan Paraatin ja Kuudennen Tunnin tyyppisten suomalaisyhtyeiden vaikutus. Näitä vaikutteita ei edes yritetä peitellä, miksipä tarvitsisikaan? Duunaan kappaleet yleensä yhdeltä istumalta, ne kuvaavat aina sen hetkisiä fiiliksiä. Yleensä tosin aika samanlaisia fiiliksiä. Jos henkinen maisema joskus kirkastuu, ei tällä bändillä ole enää annettavaa.

Teillä on lähitulevaisuudelle suunnitteilla pienjulkaisu jos toinenkin, millaistas kaikkea?

Tulossa on tuo kolmen biisin Svart-seiska, jonka lisäksi Tässä huoneessa -niminen biisi ilmestyy Teen Wolf Recordsin kokiskassulla myös vissiin lähiaikoina. Jossain vaiheessa on luvassa myös splittiseiska Maailmanlopun kanssa.

Esittele Maailmanpalo-biisi ja -video parilla sanalla.

Tein Maailmanpalon täytebiisiksi ep:lle, koska tarvittiin kolmas kappale, eikä pidempi olisi mahtunut seiskalle. Videobiisiksi se valikoitui samasta syystä; en jaksanut väsätä pidempää videota. Kappaleen sanomaa ei varmaan tarvitse enempää avata, toivoa ei ole.

Lauantaileka Rue Morgue: Maailmanpalo (ohj. Waldemar / Rue Morgue)

Rue Morgue on:

Lari (laulu ja kitara)
Ville (kitara)
Julius (basso)
Waldemar (rummut)

Keikalla ”Rukarit” voi nähdä aivan pian seuraavsti:

14.1. Gloria, Helsinki (Lopunaika Fest)
31.1. Siltanen, Helsinki (Everyday Is Like Sunday -klubi)

P.s. Waldemarin itsekseen jo vuonna 2015 purkittamat demot Joku kuuntelee– ja Pimento-kappaleista löydettävissä täältä.