Kun Pet Shop Boys, The Prodigy ja Green Day kohtasivat? Lauantailekana Unzyme: Lie Down In Debris

Joona Nuutisen johtama ryhmä kertoo esittävänsä "puhdasoppista biomekaanista popmusiikkia".
4.2.2017 16:00

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Vuonna 2009 perustettu Unzyme on tarttuvien melodioiden ja elektronisten äänimaailmojen varaan rakennettua ”biomekaanista popia” esittävä jyväskyläläisyhtye, joka nimeää vaikutteikseen muiden muassa Pet Shop Boysin, The Prodigyn, Green Dayn ja Bon Jovin.

Päivän Lauantailekana tarkastellaan peräti liikkuvan kuvan muodossa ryhmän tuoreinta, Lie Down In Debris -nimistä julkaisua.

Unzyme-pääjehu, laulaja Joona Nuutinen kertoo:

Musiikillisesti kappale edustaa toukokuussa julkaistavan albumimme tyyliä hyvin. Biisi on tanssittava, mutta ajatuksentäyteinen. Puhdasoppista biomekaanista popmusiikkia! Tuotanto on tehty yhdessä Lasse Turusen (muun muassa Pihka Ja Myrsky, Ukkosmaine toim. huom.) kanssa.

Lie Down In Debrisin oheisen musiikkivideon ohjauksesta vastaa Sebastian Trzaska. Nuutinen sanoo, että alun perin pätkä oli tarkoitus purkittaa muuan vanhan eteläsuomalaisen tehtaan tiloissa.

Emme uskoneet saavamme kuvauslupia, joten niitä ei tietenkään sitten edes kyselty. Kävimme Sebastianin kanssa kartoittamassa paikan etukäteen, aidan raosta alueelle sisään livahtaen. Vaikka tehdas oli suljettu, oli siellä vielä muutamia työntekijöitä paikalla. Radio pauhasi kovaa, joten päästiin sen turvin kulkemaan äänettömästi alueille, joilla oltaisiin haluttu myöhemmin kuvata. Vietettiin kohteessa koko päivä ja ihasteltiin toinen toistaan hienompia tiloja: vanhoja tuotantoliukuhihnoja, kymmenien metrien korkuisisia huoneita, koneistoja, teräsportaikkoja, mutkikkaita putkia ja valtavia ruosteisia säiliöitä. Valo halkoi pölyistä ilmaa. Paikka oli kaikin puolin täydellinen ja olimme valtavan innoissamme kuvauksista. Käsikirjoitus viimeisteltiin, kuvauspäivät sovittiin ja oltiin valmiita kuvaamaan.

Kun sitten aloitettiin kuvaukset, saapui paikalle vartija, joka pani hommalle pisteen samantien. Koska koko tiimimme oli paikalla, ei oltu kuitenkaan valmiita luovuttamaan, vaan päätettiin suunnata erääseen toiseen tyhjillään olleeseen vanhaan tehtaaseen. Siellä ehdittiin ottaa muutamat promokuvat, kunnes sama kuvio toistui; vartija tuli jälleen häätämään meidät pihalle. Tämän jälkeen päätettiin ottaa aikalisä ja etsiä kuvauspaikka, jossa voitaisiin kuvata ihan luvallisesti ja keskeytyksettä. Löydettiin 1950-luvulla rakennettu, sittemmin hylätty koulu Keski-Suomesta ja siirrettiin kirjoittamamme tarina lähes sellaisenaan uuteen ympäristöön, joka lopulta osoittautuikin varsin upeaksi kuvauspaikaksi huolimatta siitä, että oli täysin erilainen kuin alkuperäinen visiomme.

Lauantaileka Unzyme: Lie Down In Debris (ohj. Sebastian Trzaska)

Ajantasaiset Unzyme-keikkapäivämäärät löytyvät bändin kotisivuilta.

Kaikki kovimmat kappaleuutuudet viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa