Musica Nova -festivaali on täydessä käynnissä Helsingissä – Islaja vinkkaa, mille keikoille kannattaa mennä

Uuden musiikin festivaali Musica Nova alkoi toissapäivänä ja päättyy vasta 12. helmikuuta asti. Niinpä tässä on hyvin aikaa tarkastaa, millaisia kummallisia, mielenkiintoisia ja jännittäviä tuulia puhaltaa taidemusiikissa vuonna 2017.

Koska festivaalin tapahtumakirjo on laaja ja sen ohjelmanumerot eivät oletettavasti ole ihan jokaiselle välittömästi tuttuja, on pieni vinkkipaketti enemmän kuin tervetullut. Defunensemblen kanssa 11. helmikuuta WHS Teatteri Unionissa esiintyvä Islaja rientää tässä hätiin ja tarjoaa kolmen keikan vinkkipaketin sellaisista konserteista, jotka saattavat hyvin rikastuttaa sielunelämää merkittävissä määrin.

Musica Novan kaikki keikat, tapahtumapaikat ja muut yksityiskohdat löytyvät luonnollisesti festivaalin verkkosivuilta. Kuhunkin konserttiin myydään lippuja erikseen, ja ennakkoon lippuja voi ostaa Ticketmasterista, Lippupisteestä, G Livelabista ja WHS Teatteri Unionista.

Korvat Auki Ensemble & Jan St. Werner
La 4.2. klo 21.30 / G Livelab

”Saksalainen Jan St. Werner tekee niin sanottua älykästä elektronista tanssimusiikkia. Felder on äänitapettia, tarkkaan harkitun sattumanvaraisen kuuloista. Levyn hän hioi valmiiksi neljän vuoden aikana. Korvat Auki Ensemble tuo teokseen vielä oman näkökulmansa.”

s t a r g a z e + Matthew Herbert
Sun 5.2. klo 20 / G Livelab

”Minulla ja ystävälläni perkussionisti Tatu Rönköllä oli parilla keikalla settilistassa improkappale, joka kulki nimellä Boards of Canada. Kuuntelin siitä kiinnostuneena kyseistä bändiä ja todellakin, nehän kuulostavat ihan siltä meidän yhdeltä biisiltä! Onkohan Stargazen kunnianosoitus heidän musiikilleen yhtä kovaa kamaa?”

Osuma Ensemble, Kamus Quartet, HKK: Le Noir de L’étoile
ke 8.2. klo 21, Temppeliaukion kirkko

”Temppeliaukion kirkossa on upea tunnelma ja akustiikka. Uskon, että tila ja sitä hyödyntävät kolme esitystä muodostavat hienon kokemuksen.”