Nuoret ja raikkaat: Boneyard

Sitä itseään.

Boneyard

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Aiemmin nimellä Boneyard Coyotes operoinut Boneyard on sävykkään perinnetietoisella otteella eteenpäin paahtava nelimiehinen rock ’n’ roll -yhtye Järvenpäästä.

”Biisejä tehdessä en koskaan mieti genrejä.”

Biisejä tehdessä en koskaan mieti genrejä, sillä kappaleiden lopullinen muoto varmistuu aina vasta bändin kanssa sovitettaessa. Boneyardin koneiston läpi selvinnyt tuotos on aina sitä itseään, ryhmän laulaja-kitaristi Hones De La Bones (kuvassa toinen vasemmalta) kertoo.

Nuorissa ja raikkaissa Emergenza Festivalin keväisessä Suomen-finaalissakin piipahtanutta pumppuamme fiilistellään kuitenkin tuoreimman julkaisunsa, John Leyton -versiointi Johnny Remember Me:n muodossa. Nokkamies taustoittaa:

Tämän ei ollut koskaan tarkoitus päätyä julkaisuun asti. Syksyllä 2016 oltiin studiossa ja saatiin ihme kyllä hommat purkkiin etuajassa. Mietittiin, että mitäs tässä nyt sitten ja ehdotin, että äänitettäisiin Johnny ihan omaksi iloksemme. Oltiin tapailtu sitä treeniksellä ja muistaakseni joillain keikoillakin. Kokeiltiin sitten pari kertaa ja vedettiin soittimet ekalla purkkiin. Naisäänenä kuultava Selma Nyholm saatiin paikalle puhelinsoitolla: ”Moi, mitä teet? Pääsetkö samantien käymään?”

Lopputulos oli yllätys itsellekin, ja pakkohan tämä oli julkaista. Video on koostettu livetaltioinneista ja reppureissuilla kuvatuista kännykkävideoista. Tarkkasilmäiset voinevat tunnistaa kuvauspaikoiksi muun muassa Pariisin, Amsterdamin, Prahan, Münchenin ja Järvenpään.

Nuoret ja raikkaat – Boneyard: Johnny Remember Me

Entä mitäpäs lähitulevaisuudessa?

Tällä hetkellä keskitymme seuraavan musiikkivideon sekä ensimmäisen täyspitkän levymme julkaisuun. Päivämääriä en halua sanoa, sillä ne eivät koskaan toteudu, mutta väittäisin, että syssymmällä on aiheesta luvassa lisää.

Boneyard on:

Hones De La Bones (laulu ja kitara)
Aldaru De Ville (kitara)
Sam Lazier (basso)
Joonatan Ahre (rummut)

Enemmän orkesterin materiaalia voit kuulostella täällä.

Keikalla De La Bonesin ja kumppanit pääsee puolestaan seuraavan kerran näkemään 5.8. Helsingin On The Rocksissa yhdessä Blue Eyed Sonsin ja ruotsalaisen The Rivenin kanssa.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin sopii tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että miellyttävältä tuntuvalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista toki kuunnella ja seurailla myös viikkojen mittaan täydentyvää vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: