Nuoret ja raikkaat: Flanelli

Alkusysäyksenä synttäribiisi.
18.1.2017 17:33

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Flanelli on noin vuosi sitten alkunsa saanut, orgaanisesti rullaavan pop rockin parissa piehtaroiva kvartetti Tampereelta.

”Me rakastutaan ihmisiin ja ollaan ennemmin pehmosia kuin turhan koviksia, ehkä se on tän meidän jutun ydin.”

Kaikki käynnistyi, kun tein suurista suurimmalle ystävälleni synttäribiisin. Ihmiset fiilas sitä yllättävän paljon. Tästä inspiroituneena oonkin sitten säveltänyt ja sanoittanut kappaleita taukoamatta, laulaja Eemil Tähtinen avaa.

Kuulin yhden Eemilin tekemistä biiseistä viime vuoden helmikuussa ja olin heti halukas lyömään hynttyyt yhteen. Eemil ehdotti homman nimeksi Flanellia, se osui musta tähän musaan kuin nenä päähän. Pian mukaan hyppäsivät vielä kitaramestari Otto Porkkala ja baseman Olli-Petteri Paasi, jonka jälkeen alettiin luoda matskua porukalla meitsin kotistudiossa, tuottaja-kitaristi Aleksi Wiklund jatkaa.

Me rakastutaan ihmisiin ja ollaan ennemmin pehmosia kuin turhan koviksia, ehkä se on tän meidän jutun ydin. Flanellin musa käsittelee suuria tunteita, mutta on samalla helposti kuunneltavaa ja mukaansatempaavaa. Ja niin, on ne sanoituksetkin aika hyviä!, toinen kitaristi Otto Porkkala huikkaa.

Nuorissa ja raikkaissa Flanelliin tutustutaan Pussaillaan-nimisen biisin ja sen vallan tuoreen lyriikkavideon kautta. Eemil Tähtinen kertoo:

Halusin pussailla yhtä tyttöä, joten kirjoitin aiheesta tämän biisin. Kappale käsittelee sitä, kuinka mitään ei voi pakottaa ja miten kaikki menee eteenpäin omalla painollaan. Tunnelma on menevän rento, kuten pussaillessa olla pitää.

Nuoret ja raikkaat – Flanelli: Pussaillaan (ohj. Jussi Toivanen)

Entä miltä näyttää manselaisnuorukaisten tulevaisuus?

Jatkuvalla syötöllä tehdään lisää biisejä ja keikkaillaan entistä enemmän. Nyt kun Tampereen huudit on hallussa, niin levitys jatkuu kohti hikisempiä keikkoja ja isompia bassokaappeja, Olli-Petteri Paasi toteaa.

Ennen kesää julkaistaan vielä pari sinkkua musavideoineen. Ja niiden lisäksi on muutakin uutista tiedossa piakkoin. Ystävänpäivähän tulee jo ihan pian…, bändiläiset myhäilevät.

Flanelli on:

Eemil Tähtinen (laulu ja kitara)
Aleksi Wiklund (kitara ja laulu)
Otto Porkkala (kitara)
Olli-Petteri Paasi (basso)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa vierailleisiin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että vieläpä sillä tavalla sopivasti raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Lisää luettavaa