Nuoret ja raikkaat: Sara Marjoniemi

Ulos kantrikaapista Stigin avustuksella.

Sara Marjoniemi

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Sara Marjoniemi on rapakon tuolla puolen varttunut, nykyisin suomeksi operoiva laulaja-lauluntekijä.

”Pelkkä unelmaan uskominen, tai se että on mahdollisuus uskoa siihen on jo unelman osittainen toteutuminen.”

– Vartuin Kalliovuorten kupeessa Yhdysvalloissa. Virallista suomen kielen koulutusta olen saanut yhteensä vain kolmena vuotena ala-asteella. Aiempien musaprojektieni kielenä on ollut englanti, Marjoniemi kertoo.

Joitakin vuosia sitten, mittavalla etelävaltioiden halki suuntautuneella road tripillä Marjoniemi löysi nykyisin avoimesti liputtamansa kantrin tyylilajina niin sanotusti uudelleen.

– Tien päällä äkkäsin tunnistavani monet klassikot ja laulavani niiden mukana. Eihän se mikään ihme tietysti ollut, olin minä jo lukiossa ostanut kantrilevyjä ja piilottanut ne sitten kavereiltani.

Pian koitti kuitenkin aika astua ulos kantrikaapista.

– Nyt Suomessa asuessani uskaltauduin viimein toteuttamaan pitkäaikasen haaveeni. Tuntui loogiselta yhdistää elämäni kulttuurit ja alkaa kirjoittaa kantria suomeksi.

Nuorissa ja raikkaissa Sara Marjoniemeltä kuullaan ensimmäinen naisen suomeksi kirjoittama kappale nimeltään Ameriikan unelmia. Tuotannollista taustavoimaa biisille Marjoniemi sai verrattain yllättävältä taholta.

– Oli aivan huippua saada projektini tuottajaksi Stig. Hän myös viheltelee tässä.

– Muutamat ystäväni kasvoivat keskilännelle tyypillisissä suurissa taloissa. Vaikka nuo talot näyttivät ulospäin koreilta, ei niitä oltu rakennettu kestämään. Pysyvyyttä olennaisempaa saattoi olla saada se iso ja näyttävä lukaali, vaikka sitten vain hetkeksikin.

Ameriikan unelmia -kappaleessa kuuluu oma näkemykseni Amerikan unelmista. Lempikohtani laulussa on ”zirkonista timanttia, hetken aitoa se on”. Pelkkä unelmaan uskominen, tai se että on mahdollisuus uskoa siihen on jo unelman osittainen toteutuminen. Olen itse unelmoija ja vaikka sisälläni elää jonkinlainen ”Ameriikan unelma”, koti unelmalleni löytyy Suomesta.

Nuoret ja raikkaat Sara Marjoniemi: Ameriikan unelmia

Entäpä, miten Marjoniemi keikkailuun suhtautuu?

– Keikat ovat yksi lempiasioistani. Esiintymisiä on tulossa ja on ihanaa valmistautua niitä varten.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa piipahtaneisiin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että juuri passelilla tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.