Nuoret ja raikkaat: Hongisto

Järvenpääläis-helsinkiläis-keravalaista taiderockia intohimoisella otteella.

Hongisto. Kuva: Aino Mättö

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Viisimiehinen Hongisto on laulaja-kitaristi Lauri Hongiston toimesta alkunsa saanut järvenpääläis-helsinkiläis-keravalainen pop rock -yhtye.

”Tiedämme, että ajan virtaukset eivät ole meille tällä hetkellä kovin suotuisia, mutta halutaan pitää kiinni siitä, mikä on meille tärkeää.”

– Perustin Hongiston syksyllä 2010 ja pyysin soittajiksi Otso Weckrothin, Jaakko Kulon sekä veljeni Ilkka Hongiston. Tuolloin nimenämme oli Lauri Hongisto Quartet, eikä meillä ollut vielä lainkaan kosketinsoittajaa, L. Hongisto kertoo.

– Nimenvaihdokseen päädyimme syksyllä 2015, kun otimme Juho Peltosen mukaan vakituiseksi jäseneksi.

Hongiston hieman folkahtavankin ominaissoinnin takaa eräs suomalaisessa rock-kontekstissa hieman harvemmin tavattava instrumentti.

– Moni on ihmetellyt ja ihastellut käyrätorvea rokkibändissä. Se tulikin alun perin mukaan vähän vahingossa; Ilkka nyt vain sattui soittamaan sitä. Nykyään käyrätorvi on kuitenkin tärkeä ja uniikki elementti bändissämme. Tällä alalla joukosta erottuminen on elintärkeää, Lauri Hongisto pohtii ja jatkaa:

– Tiedämme, että ajan virtaukset eivät ole meille tällä hetkellä kovin suotuisia, mutta halutaan pitää kiinni siitä, mikä on meille tärkeää: tehdä tinkimätöntä, intohimoista ja tunteisiin vetoavaa taiderockia. Olemme saaneet isotkin miehet herkistymään kyyneliin asti musiikillamme. Se kertoo meille, että tehdään tärkeää työtä.

Nuoriin ja raikkaisiin Hongisto kolistelee vastikään julkaistulla videokappaleellaan Ota minut kiinni. Nokkamies-Hongisto pohjustaa:

Ota minut kiinni sai alkunsa mökillämme Mikkelissä takkatulen ääressä. Tässä tuntui alusta pitäen olevan jotain maagista, ihan ensi soinnuista lähtien. Biisistä muotoutuikin lopulta yksi tärkeimmistämme. Teksti muotoutui sellaisesta ajatuksesta, että kun henkinen jaksaminen romahtaa ja kaikki menee päin honkia, lähimmäisten tuella on valtava merkitys. Monella tärkeitä ihmisiä on elämässään ehkä vain yksi, jos sitäkään.

Nuoret ja raikkaat Hongisto: Ota minut kiinni (ohj. Aino Mättö ja Minna Lund)

Entäpä mitä Hongisto-leiristä on lupa odottaa tämän jälkeen?

– Seuraava asia, jonka teemme, on keikka tämän viikon perjantaina Elmun Baarissa (Helsinki toim. huom.). Sen jälkeen on tarkoituksena soittaa mahdollisimman paljon lisää hyviä keikkoja ja tavoittaa uutta yleisöä. Meitä ei ole sainattu vielä millekään levy-yhtiölle ja levytyssopimuksen saaminen onkin juuri tällä hetkellä se suurin tavoitteemme.

Hongisto on:

Lauri Hongisto (laulu ja kitara)
Ilkka Hongisto (käyrätorvi, kitara ja laulu)
Jaakko Kulo (basso ja laulu)
Juho Peltonen (koskettimet)
Otso Weckroth (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa vierailleisiin artisteihin ja yhtyeisiin pääsee tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että juuri sopivalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.