Nuoret ja raikkaat: Superbeat

Aatteettomuuden viholliset.

Superbeat. Kuva: Joel Karppanen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Superbeat on nelimiehinen oululaisyhtye, jonka soinnissa moderni brittipop ja astetta perinteisemmät rock-elementit kohtaavat mitä 2010-lukulaisimmalla tavalla.

”On tehtävä musiikista ylevää ja pyrittävä herättämään kaikenlaista liikehdintää.”

Tällä hetkellä kokoonpano sekä keikkailee että työstää vielä vailla tarkkaa julkaisuajankohtaa olevaa debyyttialbumiaan.

Haluan tehdä musiikkia, jolla on yhteisöllistä merkitystä. Vallitsevaa aatteettomuutta täytyy ravistella ja järkyttää. On tehtävä musiikista ylevää ja pyrittävä herättämään kaikenlaista liikehdintää, tiivistää Superbeatin laulaja-kitaristi-lauluntekijä Joonas Talvila ryhmänsä agendan.

Nuorissa ja raikkaissa kuunnellaan ja katsellaan kappale nimeltä Antithesis For Aesthetics, jonka alta löytyvällä musiikkivideolla ilotellaan varsin kubrickmaisessa hengessä. Talvila kertoo:

Antithesis For Aesthetics on vastaisku Z-sukupolven passiiviselle individualismille. Analyyttisyyttä ja kritiikkiä paheksutaan, koska ne pilaavat ’huikeen, positiivisen fiiliksen’. Biisi kertoo myös tietynlaisesta juurettomuudesta ja romantisoidusta kaipuusta menneiden vuosikymmenten kapinaan.

Videon suurimpina inspiraationlähteinä olivat Kellopeliappelsiini ja tositarina kadonneesta kissasta, rumpali Aleksi Jokilahti summaa.

Nuoret ja raikkaat Superbeat: Antithesis For Aesthetics (ohj. Joel Karppanen)

Mitä tulevaisuuteen tulee, Talvila ei orkesterinsa suunnitelmien kanssa kainostele:

Albumin julkaisun myötä suunnitelmanamme on tavoitella laajamittaista menestystä myös Suomen ulkopuolella.

Superbeat on:

Joonas Talvila (laulu ja kitara)
Juho Mäki (kitara)
Antti Orajärvi (basso)
Aleksi Jokilahti (rummut ja perkussiot)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, harrasta hyvyyttä ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.