Oodi Lidlin tarjouslaareille ja 10 muuta nerokasta punkrallia – Kuuntele Litku Klemetin Mäsä-yhtyeen tuleva albumi

Ennakkokuuntelussa pitkäsoitollinen punkimman laidan Litku-musiikkia
4.9.2017 11:04

Sanna ”Litku” Klemetti ei tunnetusti paljon lepäile laakereillaan. Tiiviin keikkakesän jälkeen on luvassa tiivis julkaisukausi, kun ennen kevääksi luvattua Litku Klemetti -albumia saadaan niin progebändi Zorsen kuin punkryhmä Mäsänkin pitkäsoitot.

Viimeksi mainittu, eli Mäsän Viimesen päälle -pitkäsoitto, ilmestyy jo kuluvan viikon perjantaina ja on tästä päivästä lähtien Soundin ennakkokuuntelussa – tuossahan se yläpuolella soi. Levy ilmestyy ensin digitaalisena ja c-kasettina. Lp tulee perässä sitten kun tehtaalta sellainen pihalle saadaan.

Litkun soololevyn iskelmälliseen soundiin verrattuna Mäsä on muutamaa pykälää raisumpi ja rämisevämpi tapaus. Riemukas ja mahtavan rönsyilevä rocklevy alkaa ylistyksellä Lidlin tarjouslaareille, joista tunnetusti löytyy ihan mitä tahansa.

Alun alkaen vain yhden keikan mittaiseksi spektaakkeliksi perustettu, mutta sittemmin paljonkin keikkaa tehnyt Mäsä on oman määritelmänsä mukaan ”terapiaprojekti, kokoonpanonsa puolesta elävä organismi, jossa ei liikaa mietitä, vaan tehdään. Mäsässä kiteytyy lapsenomainen soittamisen riemu ja keksimisen ilo. Mäsässä mikä tahansa on mahdollista ja sallittua. Mäsä on metapunk.”

Levyjulkkarit pidetään 8.9. Kuudennella Linjalla, mukana illassa myös tuoreita julkaisujaan juhlivat Plastic Tones ja Kynnet. Tapahtuman lisätietoja löytyy täältä.

Mäsän Viimesen päälle on tehty tällaisen joukkion voimin:

Sanna Klemetti – laulu, perkussio
Eeva Lietonen – rytmisoittimet, laulu
Sami Keinänen – rytmisoittimet
Jukka Kääntä – basso
Janne Paavilainen – kitara
Juho Kalliolahti – kitara
Ville Mäkäräinen – koskettimet, rumpukone
Pekka Tuomi – saxofoni, äänitys, jälkituotanto

Lisää luettavaa