Pepe Deluxé viimein Suomen-kiertueelle

Suomen tunnetuimpiin elektronisen musiikin yhtyeisiin kuuluva Pepe Deluxé kiertää tammikuussa Suomea, ensimmäistä kertaa yli kymmenen vuotta kestäneen uransa aikana. Brittiläiselle Catskills-merkille levyttävä ja pääasiallisesti ulkomailla keikkaillut kokoonpano on soittanut Suomessa toistaiseksi ainoastaan loppuunmyydyllä Helsingin Tavastialla, Flow-festivaaleilla sekä Oulun Musiikkivideofestivaaleilla.

Viime kesänä kolmannen pitkäsoittonsa Spare Time Machine julkaissut Pepe Deluxé on vuosien saatossa siirtynyt alkuaikojen sample-pohjaisesta downtemposta kohti omalaatuista sekoitusta breakbeatia, surf-kitaroita, lattarirytmejä ja psykedeelistä poppia. Rauhallisempiin levyversioihin verrattuna Pepe Deluxé muuttuu keikoilla groovaavaksi ja rokkaavaksi bilebändiksi.

Lavalla nelimiehiseksi laajentuvan kokoonpanon soundi pohjautuu edelleen koneilla, syntetisaattoreilla ja samplereilla luotuun äänimaisemaan, mutta nyt esille nousevat myös kitarat, rummut ja vocoder-laulut. Lisäksi merkittävä osa Pepe-keikkoja ovat bändin animoimat taustavideot sekä muut visuaaliset elementit.

– Keikkailussa perusideana on lähteä normaaliin Pepe-tyyliin tekemään ”jotain hieman erilaista”. Livemateriaali painottuu kaikilta kolmelta levyltä poimittuun groovaavampaan kamaan, ja tarkoituksena onkin ollut yhdistää miksaaminen ja koneosasto vanhan koulun livebändiin. Tärkeää on myös keikkojen visuaalisuus, eli parhaimmillaan bändi soittaa livenä soundtrackia Pepe-maailmaan, kertoo Pepe Deluxén Jari Salo eli James Spectrum.

Kiertue etenee seuraavasti:

16.01. Turku, Klubi
17.01. Pori, Bar Kino
18.01. Tampere, Klubi
19.01. Jyväskylä, Lutakko
20.01. Oulu, 45 Special
31.01. Helsinki, Tavastia
01.02. Mikkeli, Vaakuna

www.pepedeluxe.com