Stam1na työstää jo uutta albumia: ”Levyn työnimenä voisi olla vaikka Paluu tulevaisuuteen”, sanoo Antti Hyyrynen

21.2.2023 12:06

Stam1na valmistelee parhaillaan kymmenettä albumiaan. Yhtye vetäytyy studion uumeniin keväällä, ja ensimmäinen single on luvassa vapun tietämillä. Pitkäsoitto puolestaan ilmestyy ensi syksynä.

– Kaikki biisit on sävelletty ja ne ovat nyt treenauksessa, aloittaa laulaja–kitaristi Antti Hyyrynen.

– Meillä on uusi soittokämppä, ja ollaan viihdytty siellä tiiviisti viime kuukausina. Eikä todellakaan pelkästään sen takia, että siellä on Playstation-kulmaus ja jääkaappi täynnä Mosh & Go -olutta. Sen voikin luvata jo nyt, että seuraavakaan levy ei jää Stam1nan viimeiseksi, sillä eihän näin hienoa omaa tilaa voi olla käyttämättä!

Edellisen albumin jälkitunnelmat ovat samalla kaikonneet.

Novus Ordo Mundin tekeminen oli niin poikkeusaikojen keskellä raivoamista, että bändihommien jatkaminen ylipäänsä mietitytti. Että mitenköhän sitä voi enää ikinä innostua levyjen tekemisestä… No, ilmeisen hyvin, sillä me ollaan taas studion kynnyksellä.

Stam1na työstää uutta materiaalia vanhan luottokumppanin Janne Joutsenniemen kanssa.

– Janne tuntuu olevan kovin innoissaan materiaalista. Niin olemme toki mekin.

Millaista tavaraa sieltä on sitten tulossa?

– Sanotaan vaikka niin, että me yritetään tulevalla levyllä yhdistää Stam1nan parhaita puolia. Ollaan vähän katsottu meidän aiempia tekemisiä ja julkaisuja, ja keskitytty säveltämisessä hyviksi havaittuihin juttuihin. Levyn työnimenä voisikin olla vaikka Paluu tulevaisuuteen.

Entä sitten oma toinen romaanisi?

– Tässä on ollut niin paljon kiireitä muun muassa Viimeinen Atlantis -näytelmän musiikkisovituksen, Eläköön elämä -yhtyeen levyn ja Wöyh!-touhujen kanssa, että seuraava kirja on pysynyt pöytälaatikossa. Mutta ei se tule sinne jäämään!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 2/23.

Lisää luettavaa