Hyvästi, Kiss, ja kiitos kaikesta – naamiojättiläisen ruuti pysyi kuivana vielä jäähyväiskeikallakin

21.6.2022 14:27

Kiss, Shiraz Lane
Jäähalli, Helsinki
20.6.2022

Niin saatiin Kiss vielä kertaalleen Suomeen vierailulle. (Oletettavasti) viimeisellä kiertueellaan kulkeva rockmammutti esiintyi maanantaina täpötäydelle jäähallille Helsingin Nordenskiöldinkadulla, ja Soundin luottokuvaaja Sami Lommi oli paikalla taltioimassa tapahtumaa. Katso Lommin kuvasatoa alta.

Jäähalli oli tupaten täynnä, ja monet paikalla olleet olivat selvästi kokeneita Kiss-veteraaneja, jotka olivat nähneet bändin lavalla monta kertaa aiemminkin. Heille oli tarjolla varsin tutunlainen show: koreografia noudatti kutakuinkin aiempien konserttien linjaa, keikkasetti samoin ja Gene Simmons tykitteli jälleen God of Thunderin kohdalla katonrajassa suu veressä. Paul Stanley puolestaan liiteli yleisön yli jäähallin toiselle laidalle rakennetulle pikkulavalle Love Gunin ja I Was Made for Loving Youn ajaksi. Tommy Thayerin kitara oli viritetty liekinheittimeksi, ja rumpali Eric Singerkin sai soolovuoronsa.

”Perusvarma” on adjektiivi, jota Lommi käyttää naamioyhtyeen viimeisestä Suomen-keikasta. Lämmittelijänä toiminut Shiraz Lane puolestaan oli selvästi innoissaan pestistään jättiläisyhtyeen lämmittelijänä, ja meno oli sen mukaista. Kun vanha kaarti jättää jäähyväisiä, uusi sukupolvi virittelee nousuaan – toivotaan kotimaan rokkikukoille pitkää ikää ja menestystä urakoimiseen.

Kiss

Shiraz Lane

Lisää luettavaa