Kun Seireeni kajahti ilmoille, Tavastia oli revetä liitoksistaan – Don Huonot osoitti Tavastialla olevansa yhä iskussa

Don Huonot / Tavastia, Helsinki / 28.4.2024
29.4.2024 10:18

Vielä riittää Don Huonoissa virtaa! 1990-luvun suomirock-jättiläinen palasi lavalle Helsingin Tavastialla, ja paikalla oli myös Soundin Sami Lommi tapahtumia tarkkailemassa. Lommi napsi talteen kelpo kuvakavalkadin, ja alempaa voi myös lukea hieman miehen mietteitä illan annista. Näyttää olleen hyvä keikka!

Donkkarit jatkaa keikkailua läpi kesän, seuraavaksi yhtye konsertoi 3.5. Jyväskylän Lutakossa ja 4.5. Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Seuraavaksi päästämme luottokuvaajamme Lommin ääneen:

”Loppuunmyyty Tavastia väreili jo ennen Donkkareiden kipuamista lauteille. Keikka koostui kymmenestä akustisesta ja kahdestatoista sähköisestä vedosta. Kalle Ahola esitteli biisien taustoja lähes kaikkien kappaleiden osalta. Akustinen osuus oli tunnelmaltaan jopa harras, ja Donkkarit olivat sovittaneet kappaleita uusiksi. Yleisössä näkyi paljon viinilaseja, joista siemailtiin myhäillen Tuulee-biisin aikana. Verta, pornoa ja propagandaa oli kerrassaan mainio, ja Pyhimyksen uudessa sovituksessa Kie rämpytteli mandoliinia.” 

”Yhtye siirtyi saumattomasti akustisesta osuudesta sähköiseen puolikkaaseen, jonka avasi rytinällä kiertueen nimibiisi Mustaa ja valkoista. Toisena toimitettu Seireeni oli käsittämättömän vimmainen veto, ja yleisö repesi liitoksistaan ylähyllyjä myöten. Riidankylväjä-hitti ei jättänyt ketään kylmäksi, ja keikan päättänyt Hyvää yötä ja huomenta sytytti yleisön sadannan kerran yhteislauluun jättäen allekirjoittaneen kaipaamaan lisää Donkkareita elämään.”

”Tavastian lattialla seisoessani palautuivat elävästi mieleen viime vuosituhannen lopun ja alkaneen vuosituhannen alun donkkarikeikat. Kaiken kaikkiaan orkesteri oli ilmiömäisessä vedossa. Jos vain on saumaa nähdä heitä vielä klubiympyröissä, niin suosittelen.”

Lisää luettavaa