Livearvio ja kuvagalleria: Accept esitti Belgiassa väkevän hevi-illan, The Iron Maidens tarjosi tulitukea

Saksalaiskonkari Accept on parhaillaan kiertämässä Euroopan klubeja The Iron Maidensin kanssa. Soundin Belgian-kirjeenvaihtaja Marko Säynekoski kävi Brysselin-konsertissa ottamassa selvää, mitä suomalaisilla on odotettavissa helmikuussa.
16.1.2023 16:34

Accept, The Iron Maidens
La Madeleine, Bryssel, Belgia
15.1.2023

Teksti ja kuvat: Marko Säynekoski

The Iron Maidens on tuttu ryhmä lähinnä videolta, sillä jostain syystä livenä bändiä ei ole tullut koskaan nähdyksi. Yhtyeestä on jäänyt vähän räväkämpi kuva kuin Brysselin-keikalla nähtiin, kun esiintyminen tahtoi mennä vähän seisoskeluksi. Soittoon asialla ei silti ollut vaikutusta.

Yhtye tekee vakuuttavaa jälkeä, ja loppujen lopuksi bändi oli varsin viihdyttävä, mistä toki merkittävä osuus kuuluu Iron Maidenin biiseille. Sitä paitsi yhtye hoiti päätehtävänsä erinomaisesti: ryhmä sai lämmöt mukavasti nousemaan Acceptia odotellessa.

Ja kyllä se vaan niin on, että Accept on parhaimmillaan klubiolosuhteissa. Eipä bändin festivaalikeikoissakaan mitään valittamista ole, mutta jotenkin yhtyeen energia pääsee paremmin kanavoitumaan paikassa, jossa on seinät ympärillä ja katto pään päällä.

Accept on soittanut Euroopan-keikoillaan pitkälti samaa settiä, joka kuultiin viime kesänä muun muassa Tampereella, tosin klubikiertueella biisilista on luonnollisesti selvästi pitempi. Bändi pisti ominaiseen tyyliinsä pökköä pesään jo heti ensi tahdeista lukien. Metalliveteraanit päästelivät vapautuneesti ja pitivät hauskaa sekä toistensa että yleisönsä kanssa.

Laulaja Mark Tornillo lupasi jo aluksi, että luvassa on sekä vanhaa että uutta materiaalia, jos kohta ne vanhat hitit tuntuvat edelleen olevan Acceptin keikkojen keskiössä. Bändillä riittää isoja hittejä, mutta toki uudemmilla levyillä on myös varsin keskivertoistakin rockia. Näitä oli poimittu myös settiin ikään kuin boostaamaan Restless And Wildin tai Midnight Moverin kaltaisten biisien iskuvoimaa. Temppu tehosi, vaikka mestariteokset eivät olisi moista kikkaa kaivanneet.

Lavalla Accept oli juuri sellainen kuin osaa odottaa. Yhtye selvästi nauttii olostaan, ja tutut poseeraukset kuuluvat edelleen yhtyeen lavaolemukseen. Olkoonkin niin, että tämä kaikki on nähty ja kuultu jo niin useasti, mutta Acceptin keikoilla fanit saavat juuri sitä, mitä ovat tulleet hakemaan: tasapainoisen ja väkevän hevi-illan.

Kuvagalleria

Accept


The Iron Maidens

Lisää luettavaa