Salonkikelpoista poppia – Elias Kaskinen & Päivän Sankarit | 5.6.2015 Kuudes Linja, Helsinki

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit on saanut jo kiitettävästi radiosoittoa, vaikkei yhtyeeltä ole julkaistu vielä ensimmäistä albumiakaan.

Elokuussa julkaistaan kaksi mielenkiintoisten nuorten tulokkaiden debyyttilevyä: Tiisun ja Elias Kaskisen yhtyeineen. Päästyäni todistamaan kuukauden sisään molempien keikat (lue Tiisun keikka-arvio täältä), on todettava kokoonpanoja yhdistävän yksi iso tekijä: nuoruuden into.

Siihen ne yhdistävät tekijät sitten jäävätkin. Siinä missä Tiisun valttikortteja ovat tietty luova hulluus, persoonallisuus ja kapinahenki, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit tuntuu keikkatilanteessa elävän radioystävällisistä hittikappaleistansa.

Kaskisen & Päivän Sankareiden keikalla Helsingin Kuudes Linja oli ilahduttavan täynnä ja paikalla oli yleisöä, joka tuntui osaavan ainakin yhtyeen hittikappaleet ulkoa. Vähempikin yleisön laulattaminen (paikoin tuli mieleen Green Dayn nokkamies Billie Joe Armstrongin rasittavuuteen asti jatkuneet laulattamiset bändin viime vuosien keikoilla) olisi riittänyt, mutta toisaalta asenne nokkamies Kaskisella on ainakin kohdallaan. Mitä sitä sinne lavalle tieten tahtoen nöyristelemään menemään.

Kaskisen & Päivän Sankareiden singleistä Sano sä mulle ja Rakasta vielä kun voit ovat tarttuvia popkappaleita ja jäävät päähän soimaan, mutta särmä yhtyeestä vielä puuttuu. Tällaisenaan tiukasti yhteen soittavan kokoonpanon musiikki on salonkikelpoista ja valtavirtaradioihin vetoavaa, mutta se koukuttavin elementti livetilanteessa on vielä haussa.

Mutta tie on vielä auki ja kuten todettua, yhtye ei ole vielä julkaissut debyyttialbumiaankaan. Ainekset Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -nimiseen menestystarinaan ovat olemassa. Kyllä se särmäkin sieltä vielä varmasti löytyy.