Top sitä sun tätä 2008!

7.12.2008 23:09

Nyt on se aika vuodesta kun kaikki lievästi hieltä tuoksahtavat ja monitorirusketuksiaan koko vuodeen hellästi hoitaneet rock-skribentit pistävät maailman järjestykseen, eikä kansan mieltä enää paina epätietoisuus siitä mikä on hyvää ja mikä ei...

Nyt on se aika vuodesta kun kaikki lievästi hieltä tuoksahtavat ja monitorirusketuksiaan koko vuodeen hellästi hoitaneet rock-skribentit pistävät maailman järjestykseen, eikä kansan mieltä enää paina epätietoisuus siitä mikä on hyvää ja mikä ei… Eli vuoden parhaat-listat vievät älyttömän määrän mediakaistaa tuonne tammikuun puoleenväliin saakka.

Seuraavassa Soundissa nähdään lehden kovasti ihailtujen kriitikoiden näkemys musiikkivuodesta 2008. Se tulee varmasti eroamaan suuresti Soundin lukijoiden näkemyksestä tänäkin vuonna. Erilaisuus on elämän suola ja eripuraisuus Internetin. 

Tässä voisimme tutustua muihin top-listoihin, joita riittää… Ensimmäisenä isketään pöytään Guardian/Observerin Top 20-biisit. Ykköspallille nousee kaikkien hikinauhoja 80-luvulta lähtien ikävöineiden sankarit MGMT. MGMT ei kyllä onnistu. Guardianin lista ei muutenkaan vakuuta:

1. Time to Pretend, MGMT – ensi-ihastuksen laannuttua, synariffi alkaa ottamaan päähän. Itse väittäisin että Electric Feel samalta levyltä oli parempi…
2. Wearing my Rolex, Wiley – C + C Music Factory-tyylinen (editoitu, kts. eka kommentti) tausta isommalla bassolla ja itä-lontoolaisella korostuksella. Ei jaksa.
3. Warwick Avenue, Duffy – kaikki nämä Amy Winehouse-pissisten rakastamat, narkoleptiset uusiosoulsisterit ovat todella rasittavia.
4. Ready for the floor, Hot Chip – tylsää discoa. Hitureissa laulaja kyllä kuulostaa välillä Laurilan Jannelta. Siitä pisteet.
5. That’s Not My Name, The Tings Tings – The Ting Tings on tuskallista kuin lastenohjelmien teemamusat. Tekee mieli huutaa "TOHINAA TOUHUTÖPPÖSIIN!"
6. Dance Wiv Me, Dizzee Rascal – en ole kuullut, mutta Dizzee on usein hävyttömän kova.
7. Blind, Hercules and Love Affair – ei tämä vieläkään tee vaikutusta. Jos haluan itkeä tanssilattialla, kuuntelen mieluummin esimerkiksi Violaa.
8. American Boy, Estelle – biisillä vierailee Kanye West, tuo musta Morrissey… Ikävä kyllä hän ei ole hulluimmillaan, joten tämä on r’n’b-tusinatavaraa.
9. I Kissed a Girl, Katy Perry –  herra paratkoon, oletteko tosissanne?!?!?
10. Sex On Fire, Kings of Leon – Kova rock-bändi tekee ensimmäisen aidosti pliisun biisinsä…
11. 5 Years Time, Noah & The Whale – Tässä toistaiseksi listan paras biisi. Hauska ja naivistinen pop-repäisy.
12. One Day Like This, Elbow – tämän bändin tulisi päästä kalifiksi Coldplayn paikalle. Hienoja biisejä, sovituksia ja tekstejä. Kuunnelkaa skittaa…
13. Township Funk, DJ Mujava – tämä olisi omalla listallani ykkösenä. Hypnoottinen, outo ja addiktoiva… Etelä-Afrikassa on ainesta musiikin supervallaksi.
14. I’m Outta Time, Oasis – En ole koskaan tajunnut tätä bändiä, yrityksistä huolimatta.
15. L.e.s. Artistes, Santogold – en ole vielä hypestä huolimatta (tai ehkä sen vuoksi) jaksanut tutustua.
16. Single Ladies (Put a Ring On It), Beyonce – tausta on aika hyvä, mutta tämän fashion pose-maakarin kailotusta en ole koskaan jaksanut.
17. Machine Gun, Portishead – tämä olisi listani top 3:ssa. Hieno biisi. Pitääpä kuunnella koko levy tässä joku päivä.
18. Love is Noise, The Verve – taustalla soiva sample on hieno elementti, mutta muuten kyseessä on aika muotilla tehtyä Ashcroft-löpinää.
19. Paper Planes, MIA – loistobiisi. Siis LOISTOBIISI!
20. The Boy Does Nothing, Alesha Dixon – ei mitään tietoa, mutta haisee r’n’b-diivalle, joten…

Tästä on hyvä jatkaa, itsekunkin… Katsotaan mitää muuta löytyy.

 

Lisää luettavaa