AIVOVUOTO / KHID: Se tuli televisiosta / Sushi Drive-By

AIVOVUOTO / KHID
Se tuli televisiosta / Sushi Drive-By
Monsp

Muistatte varmaan vanhojen iskelmälevyjen kannessa komeilleet ”Tuttu tv:stä” -tarrat? Makaaberien tv-mainosten samplaaminen ei ole uusi idea, mutta Aivovuodon toteutus on raikas Jodarokin pallotellessa räppejään Aromipesä-mainoksen kanssa. Sympaattinen savolaismurre varmistaa, että Jodarokilla on terävän kynän lisäksi täyteen palapeliin tarvittavat karisma ja habitus myös sillä tasolla, että hiphopin ystävät söisivät palapelin päältä kaksin käsin myös täysin tietämättä mitä syövät.

Jodarokista poiketen Khidin sanoitukset flirttailevat surrealismin suuntaan, ja hänen osuutensa on soundillisesti Aivovuotoa mustempi ja enemmän etelään päin. Vierailemassa käy myös taitava Paperi T, jota tullaan todennäköisesti lähiaikoina repimään mukaan lähes jokaiselle suomenkielisille levylle.

Levy on jälleen yksi osoitus siitä ristiriitaisuudesta, että vaikka Suomessa tehdään tällä hetkellä huonointa hiphopia kuin koskaan aiemmin, niin samaan aikaan tehdään myös teknisesti taitavampaa ja sanoituksiltaan nokkelampaa hiphopia kuin koskaan aiemmin. Levyn päättävässä kappaleessa Khid julistaa lopettavansa räppäämisen, koska: ”Oon tehnyt kaikki biisit jotka halusin / ja kuka jaksaa kuunnella räppii räppäämisest.” Toivotaan, että heitto oli pikemminkin ironinen kannanotto.