ANOHNI: Hopelessness

ANOHNI
Hopelessness
Secretly Canadian

Anohni on naispuolinen artisti, joka ennen tunnettiin nimellä Antony Hegarty. Hudson Mohawken ja Oneohtrix Point Neverin tuotannossa syntynyt Hopelessness poikkeaa radikaalisti Antony And The Johnsonsin neljästä studioalbumista.

Levyn tuottajat ovat erikoistuneet moderniin ja kokeelliseen konemusiikkiin, ja Anohni sittemmin voimakkaaseen sävyyn ottaa kantaa. Hopelessness etenee maailmanlopun tunnelmissa albumin äänimaiseman ollessa viileä ja kappaleet aihepiireiltään osoittelevia. Heti aluksi käydään läpi Afganistanin pommitukset ja ilmaston lämpeneminen, myöhemmin biisit kuten Execution, Obama ja Violent Men luennoivat siitä mitä otsikoillansa lupaavat.

Hämmästyttävä määrä kauneutta tälle levylle kuitenkin mahtuu. Anohnin sävellykset ja tietysti hänen äänensä hivelevät korvia armottomassa ympäristössäkin. Parhaimmillaan konsepti toimii hienosti uudenlaisella, rytmikkäämmälläkin tavalla, mutta useimmiten Antony And The Johnsons -mestariteosten suloja jää kaipaamaan. Hopelessnessin pääpaino on musiikkia vahvemmin sanoman perille saattamisessa.