APPLETON: Everything´s Eventual

APPLETON
Everything´s Eventual
Polydor

Menestyneesti hienostunutta kaupunkilaissoulia tehnyt All Saints hajosi 2001, kun Mel Blatt ja Shaznay Lewis kyllästyivät Nicole ja Natalie Appletonin jatkuvaan paistatteluun poppareiden kainalossa juorulehtien sivuilla. Yhtyekumppanit tylyttivät Appletoneja kyvyttömyydestä musiikintekoon. Sisarukset yrittävät näyttää Everything's Eventual -levyllä, että varjoon jääneet laulajakumppanit ovat vain kateellisia heidän menestyksestään.

Albumin kahdesta ensimmäisestä singlestä raskaiden kitaroiden takoma funkjyrä Fantasy oli selkeä ero aikaisempaan tuotantoon, kun taas Don't Worry penkoo All Saintsin jäämistöstä aineksia kevyeen triphop-balladiin. Vaikka duo panostaa voimakkaasti näihin balladeihin (Ring-A-Ding-Ding ja All Grown Up), niin soul-osuus näyttää jääneen studion ulkopuolella. Oikeaa tunteen paloa ei albumilta löydä stetoskoopillakaan. Lähimmäksi sielukkuutta päästään Natalien hienosti laulamassa aamuyön tunnelmoinnissa 5am.

Taitojen todistamisen tarve on johtanut siihen, että siskot ovat mahduttaneet mukaan kaiken, mitä mieleen on tullut. Kokonaisuus on sekava ja kun melodiatkaan eivät ole tarpeeksi vahvoja selvitäkseen omillaan, kuuntelun jälkeen on hieman ymmällään. Unettomia öitä ei tarvitse viettää pohdiskellen, mistä Appleton on ammentanut vaikutteensa lauluihinsa, sillä jäljet johtavat kotipiiriin. Päivänselvästi Nicolen miesystävän Liam Gallagherin kautta musiikkiin on ilmestynyt paikoin varsin raskaasti runnova sähkökitara. Natalien puoliso puolestaan on Prodigyn pääjehu Liam Howlett, ja sitä kautta tutuksi tulleet syntikat ja rytmikoneet kuuluvat levyllä selvästi.

On hämmentävän ristiriitaista, että musiikki on näin arkipäiväistä, vaikka Appletonin sisarukset kylpevät elämässään loistossa ja glamourissa.