Arvio: Ansiokkaasti suoritettu tyyliharjoitus – Fox Confessionin tutut muusikot esittävät retrotietoista yöpuolen musiikkia

Arvio julkaistu Soundissa 6/2023.
Kirjoittanut: Niko Peltonen.

Arvio

Fox Confession
Full Moon Play
Lil' Beast

Tässäpä pienen mittakaavan superbändi: Fox Confessionin keulilla vaikuttaa Thee Ultra Bimboosista tuttu Maria Laiho, kitarassa Hearthillissä ja ties missä operoinut Samuli Laiho, ja bändihistoriansa on muillakin jäsenillä. Näistä lähtökohdista ei ole yllättävää, että Fox Confession esittää retrotietoista yöpuolen musiikkia, jossa on rautalangan ja jopa slaavilaisen musiikkiperinteen kaihoa, mutta tietysti myös amerikkalaisia rootseja ja universaalin tyylikästä surupop-estetiikkaa.

Tavallaan Full Moon Play on vähän liiankin itsetietoinen homma, mutta se on toisaalta näkökulmakysymys. Kun bändi maustaa soppaansa pistämällä vähän motowniksi (Did It For Fun), onko se spontaani piristysruiske vai tunnelmanvaihdos, joka vain kuuluu siihen kohtaan levyä?

Kai sitä on lopulta turha miettiä. Fox Confessionin musiikki kuulostaa korvanmukaiselta, mikä on tärkeintä. Kaisa Karjalaisen viulu maustaa semidramaattista soundia elegantisti, kappaleet ovat enimmäkseen vahvoja. Stay Gone yltää aitoon koskettavuuteen. Näin ansiokkaasti suoritetulla tyyliharjoituksella ylletään jo lähelle neljää tähteä.

Lisää luettavaa