Arvio: Ei mitään vanhojen hevijäärien köpöttelyä – Venom Inc. on parhaimmillaan kun vauhti kiihtyy

Venom Inc.
There's Only Black
Nuclear Blast

Legendaarisen Venomin ex-jäsenten Tony ”Demolition Man” Dolanin ja Jeff ”Mantas” Dunnin pyörittämä Venom Inc., jonka täydentää Jeramie ”War Machine” Kling, on saanut leivottua jatkoa vuoden 2017 Avé-esikoiselleen. Ja toisin kuin voisi kuvitella, kyseessä ei ole mitään vanhojen hevijäärien köpöttelyä vaan ilahduttavan pirteää thrash metal -tykittelyä. Ainakin pääosin.

Levy on parhaimmillaan nimenomaan silloin, kun vauhti kiihtyy ja Kling piiskaa rumpujaan oikein kunnolla. Onneksi valtaosa 12 biisiä sisältävästä, noin 54 minuuttia kellottavasta albumista on tätä rivakampaa osastoa. Äärimetallipioneerit eivät tälläkään saralla ole tekemässä mitään mullistavaa, mutta nopeasti jyräävissä ja tiiviisti ytimessä pysyvissä kappaleissa on sentään mukaansatempaavaa energiaa.

Mitä enemmän tempot laskevat ja biiseille tulee mittaa, sitä enemmän ne kallistuvat sinänsä ookoon, mutta vähän geneerisen hevitamppaamisen harmaalle alueelle. Poikkeuksiakin on, kuten Don’t Feed Me Your Lies, jossa nopeus ja hitaampi raskastelu toimivat hyvin kimpassa.

Heikommista hetkistään huolimatta levy on verevä taidonnäyte 58-vuotiaalta Dolanilta, 61-vuotiaalta Dunnilta ja tänä vuonna 40 täyttävälta Klingiltä.