Kumpi on kovempi: Venom vai Venom Inc.? Legendabändin kaksi alkuperäisjäsentä haastavat uudella levyllään Cronosin

Venom Inc.
Avé
Nuclear Blast

Mutkikkaita nämä bändien sukupuut joskus. Venom Inc. on siis tavallaan myös Venom, mutta koska Venomeita on kaksi Cronosin edelleen jatkaessa alkuperäisellä nimellä, tämä kaksi vuotta sitten perustettu trio käyttää Inc. päätettä nimessään ja osin myös siksi, että se haluaa kuvastaa omaa edistyksellisyyttään.

Kokoonpanossa ovat siis mukana Mantas, Abaddon ja Tony ”Demolition Man” Dolan eli samat miehet, jotka pyörittivät Venomia vuosina 1989-1992.

Se ihan alkuperäinen Venom on toki oma lukunsa, eikä näitä nykypäivän Venomeita oikeastaan kannata alkuperäiseen edes verrata. Venom Inc. ei musiikillisesti linjaudu vain black metaliin, vaan bändi tarjoilee jo käsitteellisesti laajemman kattauksen. Tyylikirjo on huomattavan laaja, ja jos siihen toiseen Venomiin on edes vähän verrattava, niin tämä ryhmä rokkaa.

Avéssa on paljon hyvää ja kaunista, mutta käytännössä levykokonaisuus tahtoo ailahdella. Melkein jokaisen biisin alku vaikuttaa huippuunsa viritetyltä, mutta joidenkin biisien kohdalla tunnelma pääsee latistumaan. Tosin esimerkiksi Dein Fleisch on niitä harvoja raitoja, joiden piina jaksaa vain kasvaa loppuaan kohden.

Vaikka Avélla on puutteensa, bändi rytistelee menemään sen verran sukkelasti, ettei pikkuvioille viitsi sittenkään pahemmin nyrpistellä nenäänsä.