Arvio: Jos kaipaat elämääsi lisää Hell Awaits -aikakauden Slayerin asennetta, anna Foreseenille mahdollisuus

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Antti Luukkanen.

Arvio

Foreseen
Untamed Force
United Forces

Punkista metalliin vievää tietä kun kerran taivalletaan, niin Foreseenin kylkeen lyötyä crossover-leimaa voi pitää ymmärrettävänä. Mutta kun kuuntelee bändin kireää kolmosalbumia, niin punkista taitaa olla jäljellä enää se tärkein eli asenne.

Untamed Force on korskea nimi levylle, mutta ei suinkaan vailla katetta. Kokoonpanoaan reilun vuosikymmenen taipaleen jälkeen muokannut helsinkiläisbändi on tosiaan kuin luonnonvoima: kesyttämätön, ylitse ryöppyävä ja ihmisen loputtomalle typeryydelle vihainen. Ja mikä parasta, näissä teksteissä ei muskelihardcoren lailla puida skeneasioita, joissa hiekkalaatikkoon mahtuva mielensäpahoittaminen on kuin tosi-tv:n dramatisoitua näennäisviihdettä.

Ennen sanoitusliitteeseen perehtymistäkin tajuaa, että nyt ollaan merkittävämmän mekkalan äärellä. Foreseenilla on voimaa ja röyhkeyttä paaluttaa teesinsä ronskilla riffittelyllä, ilkeästi ujeltavilla sooloilla ja päällekäyvällä uholla. Useamminkin kuin kerran mieleen pölähtää Show No Mercy/Hell Awaits -aikakauden Slayerin ilkeä kasari-thrash. Siihen ei kuitenkaan jäädä jumiin, vaan tanakasti Untamed Force on kiinni tämän päivän soundissa. Melodiatkin saavat tarvittaessa paikkansa ja biiseillä on tilaa hengittää tiukan puristuksen keskelläkin.

Lisää luettavaa