Arvio: Grillijono K.O.:n Härmägeddon on kuin runollinen otos humalaisen suomalaismiehen ahdingosta

Arvio julkaistu Soundissa 3/2024.
Kirjoittanut: Isla Mäkinen.

Arvio

Grillijono K.O.
Härmägeddon
Rockhopper

Nelohenkinen vaasalainen turborockbändi ei ole koskaan ollut yhtye, joka ottaisi itsensä liian vakavasti. Vuonna 2021 julkaistu debyyttialbumi Napalmia korville vitsaili muun muassa Whamin ja koomikko Bill Hicksin kustannuksella, eikä yhtyeen kakkosalbumi sen vakavammin asioihin suhtaudu. Ensimakua levystä ovat antaneet singlet kuten Sun olis pitänyt kääntyy pois ja Niinku vierivä kivi.

Kappaleiden aiheet pyörivät vahvasti alkoholinkäytön ilosanoman ympärillä, mutta hyväntuulisten kappaleiden taustalla on kuultavista syvällisempääkin pohdintaa. Laulaja-kitaristi Lobo-Tommin persoonallinen ääni on ehdottomasti yksi levyn vahvuuksista. Melodiset kitarat tuovat vahvan kontrastin ajoittain jopa yksinkertaiseen soundiin. Levyn viimeinen kappale Autot ja viinanjuonti tarjoaa kuitenkin varsin vaikuttavan päätöksen albumille.

Härmägeddon on runollinen otos humalaisen suomalaismiehen ahdingosta. Kappaleet kuten Golgatan kuningas ja Setämies ovat hyvä esimerkki sellaisesta viihdyttävästä yhteiskunnallisesta satiirista, jota tulen odottamaan bändiltä lisää.

Lisää luettavaa