Arvio: Grimen ihmemiehen täyskäännös – Stormzyn This Is What I Mean on aito ja intensiivinen albumi täynnä romantiikkaa

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Stormzy
This Is What I Mean
#Merky/0207 Def Jam

Grimen ihmemies Stormzyn kolmas on täyskäännös artistin aiemmasta tuotannosta. Se on laulupainotteinen, lyyrinen ja intiimi rakkauskirje musiikille ja artistin menneelle elämälle. Henkilökohtaiset sanoitukset kuvaavat herkkäsieluisen taiteilijan tähänastista matkaa.

Tuotannon pääosassa ovat syntetisaattorit, joita säestävät klassiset instrumentit ja gospelkuoro. Monivivahteinen albumi tarjoaa kuulijalle siis kattauksen r’n’b:tä, soulia, afrobeat-vaikutteita, gospelia sekä myös muutamia Stormzyn rakastettavalla Etelä-Lontoon aksentilla artikuloituja grime-riimejä. Tunnelman tiivistänee parhaiten verse ”I think I’m Kanye mixed with Donny Hathaway”. Samaisesta lauseesta käy ilmi Stormzyn taiteilijuuden ennakkoluulottomuus, rohkeus, kunnianhimo sekä luotto omaan tekemiseensä.

Lopputuloksena on aito ja intensiivinen albumi, joka kuulostaa Stormzylta, muttei yhdeltäkään aiemmalta hänen levyltään. Tämä on varmasti suuri pettymys kaikille, jotka fanittavat Stormzyn raakaa grime-ulosantia. Epäilijöitä lohduttanee, että yllättävää romantiikkaa tihkuva albumi on kokonaisuudessaan niin erinomainen, että sillä voi huoletta haastaa D’Angelon.

Lisää luettavaa