Arvio: Harvinaisen romanttista ja dramaattista pop-musiikkia – Von Konow’n kulissit on valittu hyvällä maulla

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Sami Nissinen.

Arvio

Von Konow
Raven Days
Omakustanne

Kun saatekirjeessä käytetään “taide” sanaa 15 kertaa, niin kai se on uskottava: tämä musiikki on taidetta! Ei Von Konow ole muutenkaan turhan vaatimaton. Marko von Konow tituleeraa itseänsä suomalaisen indie-musiikin veteraaniksi ja toteaa “taiteensa ja metodinsa pohjautuvan syvälle Euroopan taiteeseen ja filosofiaan”.

Soittajina Raven Days -levyllä vaikuttavat muun muassa Shadowplaysta ja Kauko Röyhkän yhtyeestä tuttu kitaristi Timo Vikkula, Liekki- ja Super-yhtyeistä tuttu basisti Teemu Soininen, muun muassa The Mike Bell Cartel-, Super-, ja Tanssiva Karhu -yhtyeiden rumpali Ville Särmä sekä viulisti Milena Törmi.

Kokeneet ja tyylitajuiset soittajat saavat puhallettua henkeä pastissimaisiin kappaleisiin. Jousisektiot, puhaltimet ja kuorot koristavat suureellisia, hienoja yksityiskohtia sisältäviä sovituksia. Suomessa tulee harvoin vastaan näin romanttista ja dramaattista pop-musiikkia.

Red Sand on upea “elokuvallinen” pelinavaus, jonka teema on varsin morriconemainen. Antiikin roomalaiseen mytologiaan perustuvassa When Orpheus Singsissä on klassinen, hieno laulumelodia. Särmän rumpukomppi on suorastaan nerokas. Dunes muistuttaa erehdyttävästi Pulpin Trees-kappaletta. Wipe Out rokkaa kierosti kuin Bowie kokkelipäissään.

Raven Daysilla kulissit on kunnossa ja valittu hyvällä maulla, mutta laulajan aksentti särähtää ikävästi korvaan.

Lisää luettavaa