Arvio: Henkilökohtaista country-herkistelyä – Lauluntekijäduon henkistyneellä yhteislevyllä on intiimi tunnelma

Plains
I Walked With You A Ways
Anti-

Plains on laulaja-lauluntekijä Jess Williamsonin ja Waxahatchee-yhtyeestä tutun Katie Crutchfieldin muodostama duo. Plains-nimen alla he palaavat juurilleen, kuten roots tematiikkaan hyvin sopii. Duon tyyli on popcountrya, joka on ilmeisen suosittua Yhdysvalloissa, mutta jolle ei löydy nykyajasta eurooppalaista vastinetta. Henkilökohtaisia ongelmia painottavasta country-herkistelystä puuttuu täysin maailmantilanteen surkuttelu, eikä se sovi tiedostavaan ja angstiseen eurooppalaiseen mieleen.

Siinä missä artistien soolotuotannoissa kuuluvat kokemuksen intiimit erityispiirteet, Plainsin kanssa meidät kutsutaan mukaan yhteiseen tarinaan, jossa artistien ystävyys tulee selkeästi esiin, ja se tarkoittaa yhtä paljon iloa ja leikkisyyttä kuin amerikkalaistyylistä jeesustelua johdatuksesta. Useat laulut käsittelevät elämässä tehtyjä virheitä ja sitä, kuinka niistä on selvitty ja viisastuttu, oikein henkistytty.

I Walked With You A Waylla Crutchfieldin terävä ja rehellinen kertominen yhdistettynä Williamsonin kykyyn maalata elävä kohtaus päästää kuuntelijan lähelle. Durhamissa, Pohjois- Carolinassa tuottaja Brad Cookin kanssa taltioidulla albumilla artistien stemmalaulannan herkkyys yhdistettynä Spencer Tweedyn ja Phil Cookin johtaman bändin sävykkääseen säestykseen toimii ja yleissoinnissa välittyy intiimi hetki ja tunnelma.