Arvio: Ill Peachin albumi on ihan kiva laulunkirjoittajien käyntikortti – Suuren yleisön kiinnostus vaatisi vielä lisää

Arvio julkaistu Soundissa 1/2024.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Ill Peach
This Is Not An Exit
Hardly Art

Blind Melonin ja Smashing Pumpkinsin viitoittamalla tiellä jatkava Ill Peach on amerikkalaisen lauluntekijäpariskunnan Pat Morrisseyn ja Jess Corazzan nelisen vuotta toiminut indieduo. Tämän viime vuoden puolella julkaistun debyyttialbumin suoratoistomäärien perusteella duon artistinen tulevaisuus vaikuttaa epävarmalta. Ill Peach tarvitsisi uralleen onnenkantamoisen, esimerkiksi biisinsä soimaan suositussa tv-sarjassa.

90-lukulaisia vaikutteita Radioheadista trip hopiin kanavoivan ja moderniin sadgirl-poppiin linkittävän This Is Not An Exitin tuotanto ja sovitukset ovat oivaltavia ja raikkaita, mutta suuren yleisön kiinnostus vaatisi isompia markkinamekanismeja. Hush on silkkaa Garbagea enkelivokaaleilla. Drum and bass -rytmejä hyödyntävä Colliding yllättää. Jonkun Olivia Rodriguezin tai Miley Cyrusin esittämänä Blah Blah Blah -punkpop tai Heavyweight-balladi voisivat olla hittejä.

Levyn biisijärjestystä on huolellisesti mietitty, ja kolme äänikollaasia jakaa albumin neljään lyhyeen näytökseen. Tällaisenaan aivan viihdyttävä This Is Not An Exit jää reilun puolen tunnin mittaiseksi laulunkirjoittajien käyntikortiksi, joka toivottavasti poikii jatkossa nimiartistien biisintekijäpestejä.

Lisää luettavaa