Arvio: Intiimisti isolla porukalla – Naima Bockin soolodebyytti on surumielinen ja niukkaeleinen folklevy

Naima Bock
Giant Palm
Sub Pop

Englannin Glastonburyssä syntynyt mutta isänsä kotimaassa Brasiliassa lapsuuttaan elänyt Naima Bock debytoi omillaan sen jälkeen kun kolme vuotta sitten erosi lontoolaisesta Goat Girl -yhtyeestään. Giant Palmilla Bock tekee samalla täydellisen pesäeron bändimenneisyyteensä.

Giant Palm on niukkaeleinen ja vähin erin salaisuuksiaan paljastava moderni folklevy. Tuottaja Joel Burtonin ja jopa kymmenien soittajien kanssa toteutetut, mutta intiimisti ja rauhoittavan eleettömästi tulkitut laulut sulautuvat monikulttuuriseksi fuusioksi, jossa perinteinen folk-ilmaisu imee vaikutteita muun muassa Pentanglen sukuisesta jazzahtavuudesta ja Bockille rakkaasta brasilialaisesta musiikkitraditiosta.

Laaja-alaisesta instrumentaatiostaan huolimatta ilmavana soiva Giant Palm ei unohda hetkeksikään, että päärooli kuuluu Naima Bockin usein surumielisille ja yksinäisenkin kuuloisille lauluille. Omaa linjakkuuttaan levylle tuo biisien tasaisen verkkainen tempo, mitä osaltaan selittää Bockin tapa synnyttää kappaleitaan pitkillä kävelylenkeillä.

Ensilevynsä päätteeksi Naima Bock palaa konkreettisesti lapsuutensa maisemiin laulamalla isänsä kielellä lähes 60 vuoden takaisen brasilialaisen bossa nova -hitin O morro.