Arvio: Jorja Smithin ääni parantaa koko maailman – R&B-solistin debyytti on huimaa kuunneltavaa

Jorja Smith
Lost & Found
Famm Limited

Kun otetaan vaikutteita Mos Defiltä, Lisa Maffialta ja The Streetsiltä, kasvetaan kuunnellen Trojan Records -rosteria, Curtis Mayfieldiä sekä Damien Marleytä ja lisätään cocktailiin vielä klassinen laulunopiskelu, niin saadaan siinä määrin erinomaisen kupliva ja hedelmäinen sekoitus, että iho menee kananlihalle ja päässä pyörii. Jorja Smithin ääni syöksyy sieluun ja hänen karismansa lävistää jopa digitodellisuuden. Hänen vahvaa äänenkäyttöään onkin verrattu niin Amy Winehouseen kuin Lauryn Hilliinkin.

Tästä BBC:nkin ylistämästä vasta parikymppisestä walsallilaisesta ihanuudesta povataan tulevaisuuden suunnannäyttäjää, joka lääkitsee parantavalla äänellään koko maailmaa. Tunnepitoisissa kappaleissaan Jorja laulaa intiimisti ihmissuhdeasioista sekä yhteiskuntamme nykytilasta tuoreella otteella. Tyyli on vaihtoehtoista r&b:tä, johon yhdistellään kekseliäitä dancehall-, garage-, house- ja grime-trikkejä.

Jorja Smith julkaisi ensimmäisen kappaleensa 2016, mutta alusta alkaen hän on vaikuttanut olevansa valmis. Videoita myöten tuotanto on virheetöntä ja tämä Project 11 -ep:tä seuraava debyytti on täydellinen. Jos et usko, käy tsekkaamassa Jorja Flow’n sunnuntaissa.