Arvio: Lapsuuden sankareille – Kliinisyys pilaa Lamb Of God -ukkojen cover-virityksen

Burn The Priest
Legion: XX
Nuclear Blast

Lamb Of God -miesten sivuprojekti tai alkuperäisyhtye, miten sen nyt ottaa, julkaisee 20-vuotisjuhlan kunniaksi levyllisen punk- ja rock-covereita, muun muassa The Accusedin, Bad Brainsin, Quicksandin ja Cro-Magsin kappaleista. Mukana on myös versio Ministryn Jesus Built My Hotrod -teoksesta, joka on tässä soittolistassa piristävä ja esittävän yhtyeen ilmaisua aidosti laajentava poikkeama.

Tämän kaltaisten julkaisuiden teknisten ansioiden ruotiminen on tarpeetonta. Totta kai soitto kulkee niin kuin maailmanluokan hevibändillä ja tuotanto on melkein yhtä turboa kuin Lamb Of Godin albumeillakin. Itse asiassa kliinisyys huopaa hieman albumin imua vastaan: hardcorea ei soittaa näin taitavasti ja näin kontrolloiduilla soundeilla.

Legion: XX on ilmeisesti itseriittoista terapiaa, irtiottoa, tekemättä jääneiden asioiden yliviivaamista ja hauskanpitoa. Solisti Randy Blythen ulosanti viittaisi niin ikään omaan kivaan, muu tekeminen kuulostaa rehelliseltä kunnianosoitukselta lapsuuden sankareille. Kuulijalle tästä jää kuitenkin enimmäkseen väljä tunne.