Arvio: Roots ei tunne rajoja – Nuori tulkitsija ja pitkän linjan harpisti yhdistivät voimansa

Emilia Sisco & Helge Tallqvist Band
You Ain't Heard
QCD

Emilia Siscossa on oivan roots-tulkitsijan ainekset: hänen äänessään on laulajan melko nuoresta iästä huolimatta runsaasti vakuuttavuutta ja ilmaisuvoimaa. Helge Tallqvist taas on pitkän linjan blues-harpisti, ja nämä kaksi yhdessä ovat saaneet aikaan kelpo kiekon, jolla sukupolvet lyövät onnistuneesti kättä.

Ei toki pidä väheksyä ryhmän muitakaan jäseniä, jotka luovat hyvät puitteet kaksikolle. Myös vierailevia muusikoita on käytetty maukkaasti. Perinnehenkisistä ja toimivista alkuperäisbiiseistä vastaa parivaljakko Sisco (omalla nimellään Heinonen) ja Tomi Leino, mutta hyvin joukko käsittelee standardejakin; molempia on mukana noin puolet. Kummatkin tontit hoidetaan mallikkaasti; originaaleista mainittakoon hitaasti palava When I’m With That Man ja lainakappaleista riuska Homework. Vaikka monien tuntema laulu toista väittää, tämä porukka on kotiläksynsä tehnyt ja sillä on lisäksi ollut hyvät opettajat, vaikka mistään kopioinnista ei kannatakaan puhua.

Blues-ympyrät ovat Suomessa todella pienet ja levyn promoliuskakin on kirjoitettu englanniksi. Ei mikään ihme, sillä tämän levyn musiikki ei valtioiden rajoja tunne.