Arvio: Hiljaa, suomimetallin alennustilaa murehtivat papat – Balance Breach näyttää, että alan tulevaisuus on osaavissa käsissä

Arvio julkaistu Soundissa 6/2023.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

Balance Breach
Abyzmal
Out Of Line

Suomalaisen metalcoren etulinjan jo debyytillään ankkuroitunut mikkeliläinen Balance Breach julkaisee saksalaislevymerkin alla toisen kansainvälisesti levitetyn albuminsa.

Suomimetallin alennustilasta märisevien pappojen kannattaa tutustua tämänkin 2015 perustetun rykelmän edesottamuksiin, sillä Balance Breachin teknis-melodis-melankolinen, pettymyksiä, ahdistusta ja muita murheita tihkuva moderni metalcore saa uskottavuudellaan kuuntelijansa suorastaan tiloihin.

Ainakin Abyzmalin teksteissä laulaja Aleksi Paasosen elämä on perseestä ja jätkän tunteikas screamo saa kuulijan suorastaan myötäelämään. Välillä Paasonen himmailee henkilökohtaisesti ja haavoittuvasti, toisinaan taas raivoaa yhtä isona kuin häntä säestävät äänivallit. Kliini laulukin bändin tähdeltä sujuu ja tuo muutenkin jo genressään monimuotoiseen pakettiin jälleen yhden bonusulottuvuuden.

Kun samalla kauniit kitarakudelmat, djentisti kumisevat mainiolla groovella rullaavat ryhtiriffit, ruhjovat breakdownit ja tyylikkäät elektroniset efektit aaltoilevat vuoksina ja luoteina kuin elämä itse, hyvähän näiden biisien tunnelmissa on niin kellua kuin vetreyttää niskalihaksiaan. Suomimetallin tulevaisuus on osaavissa käsissä!

Lisää luettavaa