Arvio: Suoraan hard rockin ytimeen – Transworld Identity tekee aikamatkailun kasarille vaivattomasti

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

Transworld Identity
Seven Worlds
Frontiers

Transworld Identity täräyttää debyytillään 80-luvulle piittaamatta pätkääkään, mitä sen jälkeen on tehty. Seven Worldsin äänimaisema osuu suoraan neljänkymmenen vuoden takaisten hard rock -yhtyeiden ytimeen ja sulattaa tyylisuunnan keskeisimmät piirteet yhteen pakettiin.

Ei ole ainutlaatuista, että yhtyeet hakevat vaikutteitaan menneiltä vuosilta, mutta Transworld Identityn kohdalla ei voi välttyä ajatukselta että yhtye olisi siirtynyt aikakoneella nykyhetkeen. Bändin kappaleet ovat kepeähköjä hard rock -ralleja, joita on helppo kuunnella ja niihin on helppo samaistua ainakin sellaisten, jotka ovat eläneet ja kokeneet 80-luvun hard rockin ja heavyn ilmapiirin.

Transworld Identityn biisit ovat helposti mieleenjääviä, sillä levyä kuunnellessa pystyy hyräilemään mukana suunnilleen parin ensimmäisen tahdin jälkeen. Sävellykset sisältävät runsain mitoin viittauksia sinne sun tänne jopa siinä määrin, että lopulta vaikutteiden äärellä tulvahtelee mieleen monenlaisia muistoja menneiltä vuosilta. Yhtye on mainostanut lähtökohdakseen tehdä hyväntuulista musiikkia, ja siitä pitkälti on kysymys, mutta onneksi bändi muistaa kunnioittaa myös kohtuutta.

Ja olkoon se sitten tutun kuuloista ja jopa hävyttömän helppoa, kaikessa vaivattomuudessaan Seven Worlds toimii ihan kaikilla mittareilla. Ilmeisesti 80-luvusta on sittenkin jo kulunut tarpeeksi kauan aikaa.

Lisää luettavaa