Arvio: Tyylitajuista ja taitavaa kierrätystä – Silver Bullet osaa voimametallinsa mutta kovin yllätyksettömästi

Arvio julkaistu Soundissa 1/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Silver Bullet
Shadowfall
Reaper

Ei tarvitse kuin ottaa nopea vilkaisu kotimaisen Silver Bulletin kolmannen levyn kanteen ja biisien nimiin (kuten Creatures Of The Night, Soul Reaver, Nighthunter, Dusk Of Dawn), niin tietää jo melko hyvin, mitä on luvassa. Kyllä, jylhää, eeppistä ja melodista voimametalliahan tämä on.

Esikuvien ja edeltäjien opit on imetty ja sisäistetty hyvinkin tarkkaan eikä bändi yritä haastaa tai rikkoa hyväksi havaittuja perinteitä ja kaavoja. Eikä siinä ole mitään väärää, varsinkin kun hommat on hoidettu näin taiten. Mutta lopputulos ei myöskään tarjoa suuria yllätyksiä ja maata järisyttäviä tuntemuksia.

Taitoa porukalta kuitenkin löytyy niin soitto- kuin sävellyspuolelta. Lisäksi uudella laulajalla Bruno Proveschilla on oikein miellyttävä, sopivasti teatraalinen ääni, jota mies myös käyttää hyvin tyylitajuisesti. Korkealta ja kovaa kiljutaan vain harvoin ja harkiten biisin niin vaatiessa, ei siksi, että se nyt kuuluu power metalissa asiaan.

Summa summarum: kuulijakuntaa varmasti löytyy ja biisit soivat epäilemättä eritoten keikalla komeasti, mutta silti Shadowfall jättää suuhun lähinnä hyvin tehdyn kierrätyksen maun. Pätevä genressään, muttei tuo uusia tuulahduksia.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa