Arvio: Ulkopuolisuuden tunteita kohti toiveikasta tulevaisuutta – Kulttuurin moniottelijan uutuuslevy ei tuota riittävän mielenkiintoista elämystä

Elias Gould
Susihavaintoja
PME

Elias Gouldia on ehditty nähdä ja kuulla niin teattereissa, elokuvissa, studioissa kuin keikkalavoilla, ja nyt on koossa toinen pitkäsoitto Susihavaintoja. Artistin mukaan albumi heijastelee hänen kokemiaan ulkopuolisuuden tunteita, mutta samalla suhtautuu tulevaisuuteen toiveikkaasti. Ikään katsomatta moni kuuntelija löytänee jotakin tuttua albumin teemoista, mutta valitettavasti se ei riitä tarjoamaan mielenkiintoista musiikkielämystä.

Esimerkiksi singlebiisi Uusia alkuja noudattaa oppikirjamaisesti pop-kappaleen rakennetta, missä ei sinänsä olisi mitään vikaa, jos mukana olisi vaikka jotakin pientä instrumenteilla, sävelkululla tai sanoituksilla luotua yllätystä. Kitarasankari herättää odotuksia ja tuo pettymyksen: Gouldin kitarataidot on korvattu metallisilla elektronisilla soundeilla.

Kevyt ja kaunis En tiennyt ennen sopii mukavasti autoretken tai piknikin soittolistalle (kunhan ei heti Olavi Uusivirran perään, jottei synny sekaannusta). Susihavaintoja toimii hyvin sitten illalla, kun akustinen kitara otetaan esiin ja kukin saa pohtia itsekseen, kannattaako lähteä vai jäädä.

Kokonaisuudessaan Susihavaintoja on siis ihan kiva. Kulttuurin monitaiturilta odottaisi kuitenkin vähän enemmän.