BAD COMPANY: The ”Original” Bad Co. Anthology

BAD COMPANY
The "Original" Bad Co. Anthology
Elektra

Bad Company oli uraa uurtava bändi. Tuhdeilla biiseillään se loi jämerän pohjan sellaiselle maskuliinivetoiselle autoradio-hardrockille, jota tiettyssä iässä miehen on melkein pakko diggailla. Ja kyllä kyllä, herra Paul Rodgers on kaikkien aikojen paras ROCKlaulaja. Esimerkiksi sellaiset biisit kun Can´t Get Enough, Feel Like Makin' Love , Rock Steady ja Shooting Star vievät nousuhumalaisen mielen ylös kuin Näsinneulan terhakka hissi.

Bändi on siis loistava. Kahden cd:n kokoelmalle on valikoitu kuudelta pitkäsoitolta melko onnistuneesti parhaat palat ja pari sinkun b-puoltakin on tällätty sekaan jotta voidaan vähän spesiaaleilla mainostella. Painotus on tietty vahvasti älppäreissä Straight Shooter ja Bad Company, koska ne ovat ne valovoimaisimmat tuotokset.

On tässä jotain huomautettavaakin: Kerrassaan mainio veto Live For The Music (1976) uupuu, sen sijaan kakkos-cd:n loppuun on laitettu idioottimaista reunion-tiiperrystä. Levy on myös pakattu erittäin tyhmästi suurimpaan mahdolliseen cd-koteloon, mikä ei missään tapauksessa mahdu hyllyyn. Lisäksi booklet on jotenkin vaisu ja tuhnuinen.

Monesti olen nähnyt näitä 70-luvun retroja tuotettavan kunnioituksella ja maulla. Tiedä sitten onko Anthologyn ongelmana se että tässä pedataan jonkinmoista `originaalin´ Bad Companyn paluuta.