BEATS AND STYLES: We´re Not Ready Yet

BEATS AND STYLES
We´re Not Ready Yet
Epic

Kompaktilla laptop-tekniikalla musiikillista maailmanmatkailua harjoittava suomalaisduo on jonkinlainen uuden ajan Boney M. Herrojen Manninen ja Soivio masinoima kappalevalikoima yhdistää tanssipopin yksinkertaisimman svengin ja kertoluupit valikoituihin rytmilajeihin ja tyyliviitteisiin Karibian tenhosta (Yes, We Comma, Rumba, Positive Vibe) rockin riffeihin (Renegades).

Instant-henkisesti lennosta loihditut tanssitahdit on viritetty huomattavan eloisiksi ja mukaansa tempaaviksi, mutta melodiat eivät etene umpitutuilta raiteilta oikein mihinkään. Sanottavaa on hyvin vähän eri rytmivariaatioilla toteutetun omaan rintaan takomisen ja askeettisten iskulauseiden ohella. Omakehukin on terveen itseironista, kuten albumin nimestä ja White Monkeys -tilityksestä ilmenee. Mukavan kirjava laulutähtien sakki – suulaat MC-hemmot, leukavat jamaikanmurtajat Richie Dan ja Jus Red, suloääniset sistat ja rehvakka Michael Monroe – jättää elektroniseen vieraskirjaan omat positiiviset vibansa.

Kepeä ja välitön bailuhenkisyys on paras Beats And Styles -valtti, vaikka vaikutteille ilmeisen avoin työpari ei vielä olekaan valmis koettelemaan tiettyä kehää rohkeammin nimensä jälkimmäisen osan rajoja.