BEN ABRAHAM: Sirens

BEN ABRAHAM
Sirens

Australialainen Ben Abraham kiilaa Sirens-esikoisellaan oitis kiinnostavimpien metsuriseksuaalihabitukseen luottavien mieslauluntekijöiden joukkoon. On tässä herrassa onneksi paljon muutakin kuin parta. Abrahamin samanaikaisesti vähäeleisinä ja laakeina soivien kappaleiden voi kuvitella olevan kotonaan geneerisissä nuorisosarjoissa ja seuraavien 500 Days Of Summer -pastissien soundtrackeilla.

Ben Abrahamin musiikki on valettu voimistamaan jotain sitä heikompaa. Parhaimmillaan (Sirens, She) Abraham onkin Bon Iverin ja Ed Sheeranin vaikuttavimpia ominaisuuksia taiten yhdistelevä biisinkirjoittaja, joka sekä hahmottaa tekemisensä keskeisen ytimen että ymmärtää sovitusteknisten yksityiskohtien päälle. Sara Bareillesin kanssa esitetty This Is On Me saa ihokarvat nousemaan.

Kolmessatoista kappaleessa on määrällisesti hieman liikaa. Kymmeneen kuromalla ja kappalejärjestystä hiomalla Sirensissa olisi ollut ainekset hyvinkin merkittävään albumidebyyttiin. Tällaisenaan se on pakahduttavan sydänverisestä muutaman jalan päähän jäävä lupaus, jonka lunastamiseksi Abrahamin toivoisi tekevän jatkossa entistä ehdottomampia ratkaisuja.