BIG CREEK SLIM: Hope For My Soul

BIG CREEK SLIM
Hope For My Soul

Kuopion povaritkaan eivät tajuaisi Big Creek Slimiä 32-vuotiaaksi tanskalaiskundiksi, kun levyn avaava On My Way iskee korviin. Koko hoidon kiitettävän raa’asti tuottanut harpisti Peter Nande on kylmästi merkannut vanhan orjalaulun omakseen. Meiningissä ei kuitenkaan ole mitään kylmää, se lähtee kuin mississippiläisestä kirkosta 60-luvulta. Homman auktoriteetti ja luontevuus on kiistatonta, vaikka varastetulla autolla ajetaankin.

Howling Wolf tulee ehkä ensimmäisenä mieleen Slimin (Marc Rune) laulusta, mutta on siihen vaikuttanut moni muukin musta 1900-luvun alkupuolen blueslaulaja. Tätä bändiviritystä ennen kaksi albumia (Tumbleweeds (2008) Wolfin pianistin Henry Grayn kanssa ja soolo 99 ½ (2013)) tehnyt Slim käsittelee sähköistettyä akustista kitaraakin vakuuttavasti. Arvokasta apua tulee Nathan Jamesilta ja tanskalaisbluesin grand old manilta Troels Jenseniltä. Christian Rannenbergin New Orleansiinkin koukkaavalle pianolle on annettava erityismaininta.

Ohjelmassa on Willie Dixonia, John Lee Hookeria, Charley Pattonia ja Tommy Johnsonia eivätkä pari ”omaa” biisiä erotu niistä mitenkään. Kaikki vedetään niin, ettei yskimiseen ole syytä. Nykyään Brasiliassa asuva Big Creek Slim on aito bluessensaatio!