BOBBY RUSH: Folk Funk

BOBBY RUSH
Folk Funk
RUF Records

Louisianassa ja Arkansasissa kasvaneelle, mutta Chicagossa maineensa yhtenä bluesin ja soulin hulvattomimmista live-esiintyjistä luoneelle Bobby Rushille ei kiikkutuoli maita, vaikka takana on 50 vuotta lauteilla ja lukuisia levytyksiä Jewelilla, Malacolla ja Warnerilla. Nykyään Mississippin Jacksonissa asuva, Scorsesen blues-filmisarjassakin nähtävä laulaja/harpisti/kitaristi heittää ahkerasti keikkaa ja on uudella levyllään murhaavassa vedossa.

Sattuvasti nimetty Folk Funk on syvää meininkiä persoonallisella tatsilla. Tiivis apujoukkokin on A-ryhmää. Kitaraa pelaa aina sielukkaalla mielikuvituksella soittava Alvin Youngblood Hart Steve Johnsonin (sähköbasso) ja Charlie Jenkinsin (rummut) lähestyessä rytmejä sensuellin funkysti. Primitiivistä diddley bow'ta poikasena soittaneen Rushin harppu soi maalaismaisesti. kun taas laulussa on miljoonan shown hioma city slicker-sävy. Ohjelmassa on mehukkaiden originaalien, kuten Voodoo Man, Chicken Heads ja Uncle Esau, lisäksi -Percy Mayfieldin River's Invitation ja traditionaalinen Saints Gotta Move. Get Back pöllii Beatlesien eväät ja juoksee niiden kanssa maaliin.

Tämä veteraani – jonka kitaristeja ovat ollee Freddie King, Earl Hooker ja Luther Allison – pitäisi saada jollekin festivaalille ensi kesänä.